AYAK MANTARI İÇİN ÇAY AĞACI YAĞI

çay ağacı

Ayak Mantarı

sağlıkiçin.org olarak sizler için ayak mantarı için çay ağacı yağı hakkında yazı hazırladık. İyi okumalar diliyoruz.

Ayak Mantarı Nedir

Kaşıntı, kızarıklık, sulanma, su dolu kabarcıklar, normal görünen tırnağın renginde değişme gibi durumlarda tinea pedis veya tırnak mantarından şüphelenin.
Mantar karanlık bölgelerde yetişir.Nemli ve sıcak olan ortamlarda üreyen mikroorganizmalardır.Ayak mantarının üreyebilmesi için ayakkabının içi oldukça güzel bir yerdir.
Uzun süreli kapalı ve dar ayakkabıların giyilmesi, duştan çıktıktan sonra ıslatılan ayağın kurulanmaması ve aşırı terleme gibi durumlar ayak mantarının gelişmesinde oldukça etkisi vardır. Bu mikroorganizmalar bulaşıcıdır.

Ayak Mantarına Karşı Çay Ağacı Yağı

Ayaklarınızda mantar sorunu var ise,çay ağacı yağını denemenizi tavsiye ederiz. Hem ayak mantarınıza, hem de bu mantardan kaynaklanan kötü kokulara çözüm bulacaksınız.
GEREKLİ MALZEMELER :
* Yeteri kadar su
* 40 damla çay ağacı yağı
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Suyun içine, çay ağacı yağını ekleyin. Ayaklarınızı bu karışımın içinde 10 dak beklettikten sonra, bir havlu yardımı ile suyunu alın. Saç kurutma makinası ile iyice kurutun. ekleyin.Ayaklarınızı bu suda 10 dakika bekletin.
Tırnaklar kesilmiş olmalı.Tırnakların altında dahi hiç nem kalmamalı.Bir miktar nem bile, mantarın yaşamını sürdürmesine yeter. Ayaklarınızı iyice kuruttuktan sonra, mantarlı bölgeye birkaç damla çay ağacı yağı sürün. Giydiğiniz çorabın pamuklu olmasına dikkat edin.
Ayak mantarı için çay ağacı yağı yazımız burada bitiyor. Umarız işinize yaramıştır.
AYAK MANTARI İÇİN ÇAY AĞACI YAĞI AYAK MANTARI İÇİN ÇAY AĞACI YAĞI Reviewed by sunwomens on 04:10:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.