Cildinize kivi tazeliği

Bilmem kivi sever misiniz? Bu tropikal meyve birkaç yıl öncesine kadar sadece bazı manavlarda satılıyordu.Artık pazarlarda, marketlerde rahatça bulunuyor. Kivi çok özel bir meyve.Tüm meyvelerde olduğu gibi onun da içinde asitler ve birçoğundan fazla C vitamini var.
Kivinin bir başka özelliği de sindiriminin çok kolay olması. Genelde yemekten hemen sonra meyve, mideyi şişirir ve yediklerimizin yağa dönüşmesini kolaylaştırır. Bu konuda istisna olan iki meyve vardır, biri çilek diğeri de bugün konumuz olan kivi.
Asitler cildinizi yeniler: Meyve asitleri cildimizin yüzeyindeki ölü deri tabakasını hafifçe soyarlar. Yani “peeling” yaparlar. Böylece cildin rengi canlanır, yumuşar ve hafif lekeler, siyah noktalar azalır. Ölü deri atıldığı için cilt yenilenir, kolajen sentezi canlanır, içten dışa doğru dolgunluğu ve esnekliği artar. Meyve asitlerinde mikrop üremesi zordur. Tümünün anti bakteriyel özelliği vardır. Bu nedenle sivilcelere de çok iyi gelirler.
Vitaminler besler C vitamini bakımından en zengin meyvelerden biri kividir. C Vitamini ise kolajenin en iyi besinlerinden biridir. Ayrıca kivi, bir miktar B vitamini ve zengin minerallerle doludur. Örneğin kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi. Tümü de cildimize yararlıdır.
Kivi maskeleri Sizin için hazırlanması en basit olan maskelerden birkaç örnek vereceğim. Esasında harika kivi kremleri de yapılabilir ama onlar biraz daha fazla malzeme ve özen isterler. Aşağıdaki yöntemleri ise kolayca uygulayabilirsiniz. Hangisini seçerseniz seçin, ardından yüzünüzü ılık ve soğuk suyla dönüşümlü olarak çalkalayıp, yumuşak bir havluyla ovalamadan kurulayın. Sonra nemlendiricinizi sürün. Dilimlenmiş kivi halkaları Fazla olgunlaşmamış bir kivinin kabuklarını bir zar gibi soyun, sonra keskin bir bıçakla, mümkün olduğu kadar ince dilimlere ayırın. Ardından rahatça uzanıp, hatta bir de müzik eşliğinde bu halkaları yüzünüze yerleştirin. Cilt tipinize bağlı olarak 5-15 dakika kadar bu şekilde dinlenin.
Kivi suyu ile kompres Kiviyi önce presle veya blender ile sıvı hale getirin. Sonra steril bir sargı bezini hazırladığınız kivi suyuna batırarak, yüzünüze kompres yapın. Bu işlemi 10 dakika kadar sürdürebilirsiniz. Kivi suyu + kil Kivi suyuna bir miktar kil ilave edip, temiz ve küçük bir tahta kaşıkla krem kıvamına getirin. Bu karışımı maske şeklinde yüzünüze sürün. Sırt üstü uzanıp veya koltuğa yaslanıp 10 dakika dinlenin. Bu maske özellikle yağlı ve sivilceli ciltler için çok yararlıdır. Her cilt özeldir Herkesin cildinin kendine has özellikleri vardır. Örneğin vitamin ve mineralleri emebilme kapasitesi aynı değildir. Kalın ve yağlı ciltlerde emilim daha zordur ve ölü tabakalar daha fazladır. Bu nedenle daha güçlü ürünlere ihtiyaç duyarlar. Kişinin yaşı da önemlidir.
Zamanla cildin emme gücü azalır. Dolayısıyla ya daha güçlü ürünler seçmek ya da kullanma sıklığını artırmak gerekir. Kalın ve yağlı cilt Cildiniz kalın ve yağlı ise, kivi maskeleri sizin için idealdir. Cildinizdeki gözenekleri sıkıştırır ve yağlanmayı dengeler. Mümkünse olgunlaşmamış kivi kullanmaya çalışın. Haftada iki kere 15 dakikalık maske uygulayabilirsiniz. Eğer sivilceleriniz varsa, killi maskeyi tercih edin. Yağlı ve ince ciltler Bu tip ciltler kadınlara özgüdür. Erkeklerin cildi genelde daha yağlı ve kalındır. Ne yazık ki ince ciltler kolayca sarkabilir.
Kivi maskesi bu tip cilt için çok uygundur. Bol miktarda C vitamini sayesinde kolajen sentezi artar ve cilt gerilir. Haftada 2 kez 5′er dakikalık maskeler sizin için yeterlidir. İnce ve kuru cilt En hassas cilt tipidir. Şevkat ve bakıma ihtiyacı çoktur. Kivinin özellikle kabuk kısmındaki C vitamini bu tip ciltlerin yenilenmesine yardımcı olur. Haftada iki kez uygulayabilirsiniz. Cildin tahriş olmaması için maskeyi 5 dakikadan fazla tutmayın. Normal cilt Kivi maskesi bu tip ciltleri daha da berraklaştırır ve rengini açar. Maske için önereceğim sıklık ve süre, haftada 2 kez, 10 dakikadır.
Ev Yapımı Güzellik Maskesi Tarifleri
Cildiniz çok sağlıklı bile olsa, mutfağınızdaki malzemelerle cildinizin tazeliğini arada sırada pekiştirmelisiniz. Her cilde uygun bir meyve ve sebze mutlaka var, unutmayın. İşte birbirinden pratik ve güzelliğinize güzellik katacak ev yapımı güzellik maskesi tarifleri…Kuru cilde marul maskesiBirkaç marul yaprağını kaynar suya batırıp iki dakika bekletin ve soğumaya bırakın. Yaprakları, temizlenmiş yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 20 dakika bekleyip yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Havlu ile tampon yaparak kurulayın.Yağlı cilde limon maskesiİki limonun kabuğunu soyup kabuklarını iki çorba kaşığı suyun içinde üç dakika bekletin. Robotta püre halinde ezin ve canlandırıcı maske olarak kullanın. Temizlenmiş cildinize pamukla sürüp birkaç dakika bekleyin. Ilık suyla yıkayıp havlu ile kurulayın ve ardından günlük nemlendiricinizi sürün.Hassas cilde muz maskesiBir adet muzu çatalla ezerek püre haline getirin. Temizlenmiş cildinize masaj yaparak sürüp 15 dakika bekleyin. Ilık suya batırılmış pamukla cildinizi temizleyin. Ilık suyla yıkayıp havlu ile tampon yaparak kurulayın.Kızarıklıklara karşı ahududu maskesiBir avuç dolusu çilek veya ahududuyu bir kaseye alın. Püre halinde ezip cildinize sürün. Ancak cildiniz kuru ise çilek püresine iki çorba kaşığı süt kreması ekleyip karıştırın ve temizlenmiş cildinize uygulayıp 10 dakika bekletin. Yıkayıp kurulayın.Yorgun ciltlere fasulye maskesiBiraz haşlanmış taze fasulye ezin. 1 yemek kaşığı badem yağı, 1/4 limon suyu, 1 yemek kaşığı bal ile karıştırın. Bu maskeyi ılıkken sürün. 15 dakika beklettikten sonra ılık su ile maskeyi temizleyin. Soğuk suyla yüzünüzü tekrar yıkayın. Bu maske yüzünüzü canlandıracak ve besleyecektir.Cilde parlaklık veren bezelye maskesi2 su bardak dolusu ayıklanmış bezelyeyi alın. Bunları havanda ezin. Daha sonra da üzüm pekmezi ile karıştırın. Bu karışımı bir kaba koyun ve yarım litre suda kaynatın. Su çekilmeye başlarken ateşten alın. Daha sonra bir yumurtanın beyazını ve yarım fincan ay çiçek yağı katın. Eğer fazla sıvı olursa biraz mısır unu ekleyin. Bu karışımı yoğurun. Bu maskeyi cildinize geceleri uyumadan önce sürün, 15 dakika bekletip ılık suyla yıkayın. Cildinize parlaklık ve canlılık kazandıracaktır.Kırışıklıklara azaltan kivi maskesiBirkaç kiviyi soyup çatalla ezerek püre haline getirin. Suyunu süzüp posasını temizlenmiş yüzünüze ve boynunuza masaj yaparak sürün. 20 dakika bekleyip ılık suya batırılmış pamukla silin ve ılık suyla yıkayıp havlu ile kurulayın.Sarkmalara karşı yumurta maskesiİki yumurta akını bir çorba kaşığı toz şekerle halinde çırpın. Hazırladığınız bu karışımı temizlenmiş cildinize pamukla masaj yaparak sürün. 15 dakika bekleyip ılık suya batırılmış pamukla temizleyin. Ilık suyla yıkayıp havlu ile tampon yaparak kurulayın.
Cildinize kivi tazeliği Cildinize kivi tazeliği Reviewed by sunwomens on 02:04:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.