Çileğin Dişlere Faydaları



Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri de çilektir. Uzmanlar diş sağlığı için çileğin düzenli tüketilmesini tavsiye ediyorlar. Dişlere çileğin olumlu etkileri vardır. Central Hospital’dan Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dr. Gökçe Çetin, çileğin dişlere olan faydalarından bahsetti.

Diş ve diş eti sağlığı için renkli meyvelerin tüketilmesi gerektiğini açıklayan Dr. Gökçe Çetin, meyveler arasında en çok çileğin tüketilmesini tavsiye etti. Çilek, diş ve diş etini korumada tüm renkli meyve ve sebzeler arasında en etkili ve güçlü olanıdır. Dişlere çileğin faydaları bakın neler.
Çileğin Diş ve Diş Etine Faydaları
Çilek dişlerin sağlamlaşmasını sağlıyor, çürük oluşumunu engelliyor. Bu nedenle dişlere çürüğe yol açabilecek her tür yiyecek ve içeceğin verdiği zararı en aza indirmek için büyük çaba sarf ediyor. Çileğin ihtiva ettiği asit, mekanik temizleme sağlamaktadır. Bu durum plak oluşumunu minimuma indirir.
Renkli sebze ve meyvelerin içerdiği C vitamini ile de dişler direnç kazanmaktadır. Tüm yeşil ve renkli sebzeleri bol bol diş sağlığı için tüketebilirsiniz. Dişlere faydası olan çilek ve diğer tüm meyveler, sebzeler ile hem sağlam hem de tertemiz, bembeyaz görünen dişleriniz olabilir.
Çileğin Dişlere Faydaları Çileğin Dişlere Faydaları Reviewed by sunwomens on 22:56:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.