Yüze Göre Saç Modelleri

http://www.bartcop.com/lindsay-lohan-party-girl.jpg
Saç stilistleri ‘bazı yüz şekilleri, vücut tipleri ve saç tipleri kendi stil ve kesimlerini belirler’ diye belirtiyor. Eğer ince telli ve az saçınız varsa, profesyonel, bakımlı bir görüntü istiyorsanız kuaförünüz kısa saçı önerecektir. Eğer istediğiniz bu değilse bunu mutlaka söyleyin. Yaşam tarzınıza ve yüzünüze giden kesimi bulmak için kuaförünüzle konuşmanız ve kendinizi rahat hissetmeden makasın kesmeye başlamaması tavsiye ediliyor.
Parlak ve sağlıklı saçlar için

Eğer saçlarınızı bir kuyruk ya da topuz yapıyorsanız, parlaklık verici köpük kullanın. Eğer kısa erkek gibi bir kesimse ve bunu daha kadınsı hale getirmek istiyorsanız, ekstra parıltılar sorunu çözer. Orta boy saçları, bigudi ile hareketlendirerek, hacim ve biraz tatlı kıvrım ekleyin. Eva Gardner bu parıltı kız, görüntüsünün orta boy saçlı en mükemmel örneğidir. Uzun saçınızın parlak ve hareketli olması için tek yapmanız gereken uçlarından kestirmek. Gwyneth Paltrow’un saçları gibi sağlıklı ve güçlü saçlar için, düz modelleri tercih edin. Ayda bir sıcak yağ bakımı uygulayın. Eğer daha fazla saça ihtiyacınız varsa, en kaliteli saç kaynaklarına ya da karışımlarını tercih edin.
Saç stilistleri kişileri yüzlerine göre 7 kategoriye ayırıyor
Yuvarlak: Yüzünüz uzunluğu kadar geniştir. Ölçüm bilimsel olarak eşit olmak zorunda değil. (Drew Barrymore örnektir.)
Oval: Yüzünüzün uzunluğu genişliğinin 1.5 katıdır. (Sharon Stone).
Dikdörtgen: Yüzünüz uzunluğundan daha geniş. (Kirstie Alley).
Kalp: Geniş elmacık kemikleri ve/veya alın ve daha dar çene. (Naomi Campbell).
Üçgen: Kalp şeklinin ters çevrilmiş hali. Örneğin, dar elmacık kemikleri ve alın, daha gemiş çene.(Kathy Ireland).
Kare: Yüzünüzün genişliği ve uzunluğu aynı ölçüde ve çeneniz kare. (Demi Moore).
Elmas: Çene ve alnınız az çok eşit boyutta ancak yüzünüzün en geniş kısmı elmacık kemikleriniz. (Sophia Loren).
Yüzünüzün şekli nasıl?

Eğer yüz şeklinizi bulmakta güçlük çekiyorsanız, uzmanlar iki öneri sunuyor. İlki, alnınızı, elmacık kemiklerinizi ve çenenizi ölçün (evet doğru duydunuz, ölçün.) Neyin neden geniş olduğunu hemen göreceksiniz. Diğeri, bütün saçlarınızı bir saç bantıyla geriye atın ve bir rujla yüz şeklinizi aynaya çizin. Geri durun ve aynadaki eskizinize bakın. Bir kere bunu öğrendiğinizde, hangi görünümü istediğinize karar verebilirsiniz
Yüze Göre Saç Modelleri Yüze Göre Saç Modelleri Reviewed by sunwomens on 22:49:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.