Halitosis nasıl tedavi edilir?



Halitosis nedir halitosis tedavisi halitosis nasıl geçer kötü ağız kokusu tedavisi kötü ağız kokusu nasıl tedavi edilir ağız kokusu nasıl giderilir sagliksiteniz.com’da açıkladık. Halitosis, ağız içinde meydana gelen kötü ağız…
halitosis-tedavisi


Halitosis nedir halitosis tedavisi halitosis nasıl geçer kötü ağız kokusu tedavisi kötü ağız kokusu nasıl tedavi edilir ağız kokusu nasıl giderilir sagliksiteniz.com’da açıkladık.



Halitosis, ağız içinde meydana gelen kötü ağız kokusu demektir. Patolojik ve fizyolojik sebepleri bulunan halitosis tedavisi için bir çok yöntem kullanılmaktadır. Kötü ağız kokusu tedavisi arasında hem uzmanlara uygulanacak metotlar hem de kişilerin dikkat etmesi gereken bir takım hususlar bulunmaktadır. Peki, kötü ağız kokusu nasıl tedavi edilir.
Kötü ağız kokusu yani tıptaki adıyla halitosis, şeker hastalığından, böbrek yetmezliğinden, karaciğer yetmezliğinden, metabolizma bozukluklarından, sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonlardan, açlıktan ve ağız kuruması gibi hastalıklardan meydana gelmektedir. Ağızda oluşan çirkin kokunun giderilmesi için diş ve diş etlerinde yaşanan sorunların ortadan kaldırılması da gereklidir.
Ağız içinde yer alan köprü ve diş protezlerinin eskimesi de halitosis sorununa sebep olmaktadır. Eskiyen köprü ve diş protezleri değiştirilmeli, çürük dişler tedavi edilmelidir. Kötü ağız kokusunun giderilmesi için tükürük salgısını arttırmakta iyi bir çözüm yoludur. Bunun içinde sakız çiğnenebilir.
Yiyecek ve içeceklerde bol miktarda tarçın kullanmak, bol bol su içmek, burun tıkanıklığına sebep olan hastalıkları tedavi ettirmekte halitosis sorununun ortadan kalkmasına yardımcıdır. Beyaz un, beyaz şeker, glukoz/fruktoz şurubu ile tatlandırılmış gıdalardan uzak durmak, lokmaları küçük ısırıp iyice çiğnemek, diş ipi kullanmak, sigara içmemek de kötü ağız kokusunun tedavisini sağlar.
Halitosis nasıl tedavi edilir? Halitosis nasıl tedavi edilir? Reviewed by sunwomens on 11:42:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.