Yarık dudak ameliyatı sonrası beslenme



Yarık dudak ameliyatı sonrası beslenme ve bakım çok mühim olduğundan, yeni doğan bebekleri bu sorunla karşılaşan aileler için yarık dudak ameliyatından sonra beslenme ve yarık dudak ameliyatı sonrası bakım nasıl…




Yarık dudak ameliyatı sonrası beslenme ve bakım çok mühim olduğundan, yeni doğan bebekleri bu sorunla karşılaşan aileler için yarık dudak ameliyatından sonra beslenme ve yarık dudak ameliyatı sonrası bakım nasıl olmalı sagliksiteniz.com’da açıkladık.



Bebeğin anne karındaki gelişim sürecinde meydana gelen bir sorundur yarık dudak. Damak ve dudak normal şartlarda ayrı ayrı gelişmektedir ancak, bazı sebeplerden ötürü ikisi birlikte gelişebiliyor ve bu durumda yarık dudak sorunu meydana gelebiliyor. Bebek doğduktan sonra fark edilen bu yarık dudak sorunu ameliyatı ile ortadan kaldırılmaktadır. Ancak yarık dudak ameliyatı sonrası beslenme, bakım son derece önemlidir.
Yarık dudak ameliyatı sonrası bebeklerin beslenmesi ve bakımı kadar ailenin de psikolojik destek alması önemlidir. Yarık dudak sorunu ile dünyaya gözlerini açan bebeklerde emme fonksiyonu yeterli değildir. Anne, bebeğini beslemek için kucakta ve kaşık ya da özel biberonla ve yarık damaklı bebeklerde ağız içi obturator kullanmalıdır. Yarık dudak ameliyatından hemen sonra bebekler beslenmelidir.
Yarık dudak operasyonu sonrası beslenme kadar önemli olan diğer hususta bakımdır. Ameliyat günü ve gecesi hastanede geçirildikten sonra taburcu olunur. Taburcu oldukta sora bebeklerin burun akıntıları meydana gelebilir. Mamaların da kirlenmemesine ve hijyenli olmasına dikkat edilmelidir. Yarık dudak ameliyatı sonrası her gün yara antibiyotik pomatlarla pansuman edilmeli, yara hatları kuru tutulmalıdır. Ameliyatın 5-7. gününde tüm sütürler alınır.

Yarık dudak ameliyatı sonrası beslenme Yarık dudak ameliyatı sonrası beslenme Reviewed by sunwomens on 11:29:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.