Diş kanal tedavisi kaç gün sürer?



Diş kanal tedavisi kaç günde biter, diş kanal tedavisi ne kadar sürer, diş kanal tedavisi kaç gün sürüyor gibi kafalarda yer alan soru işaretlerinin cevaplarına yazımızın devamından ulaşabileceksiniz. Diş kanal



Diş kanal tedavisi kaç günde biter, diş kanal tedavisi ne kadar sürer, diş kanal tedavisi kaç gün sürüyor gibi kafalarda yer alan soru işaretlerinin cevaplarına yazımızın devamından ulaşabileceksiniz. Diş kanal tedavisi lokal anestezi altında gerçekleştirilen ağrısız ve acısız bir işlem olmasına rağmen kanal tedavisi yaptıracak olan hastaları yine de çok korkutmaktadır.



Diş kanal tedavisi kaç seans sürer?

Dişe yapılan kanal tedavisinin süresi bir takım faktörlere göre değişkenlik gösterse de, ekseri 1 ya da 2 seans sonunda diş kanal tedavisi tamamlanmış olur. Genellikle diş kanal tedavisi ilk seansta kök kanalının şekillendirilmesi ve temizlenmesi işlemi uygulanmaktadır.İkinci seansta ise kök kanalının doldurması işlemi uygulanır ve böylece diş kanal tedavisi 1-2 gün sürerek daha sonra hastalara konforlu bir yaşam sağlanır.

Bazı vakalarda diş kanal tedavisi süresi uzayabilmektedir. Diş hekiminin kanal dezenfeksiyonunu daha iyi yapabilmesi, hastanın konforunu daha iyi sağlayabilmesi ve dişin iyileşme sürecini daha iyi gözlemleyebilmesi gibi faktörler diş kanal tedavisinin uzamasına yol açar. İşlem esnasında hiçbir acı duyulmaz, hatta bazı hastalar anestezi bile uygulatmadan kolayca bu işlemi yaptırabilmektedir.
Diş kanal tedavisi kaç gün sürer? Diş kanal tedavisi kaç gün sürer? Reviewed by sunwomens on 22:57:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.