Diş ucundaki beyazlık neden olur?



Bazı kişilerde diş ucunda beyazlık sorunu husule gelmekte ve bu sorunun hangi sebeplerden kaynaklı olduğu merak edilmektedir. Diş ucundaki beyazlık ciddi bir hastalığı işaret ediyor mu? yoksa önemsiz bir sürenin başlangıcı mı?



Bazı kişilerde diş ucunda beyazlık sorunu husule gelmekte ve bu sorunun hangi sebeplerden kaynaklı olduğu merak edilmektedir. Diş ucundaki beyazlık ciddi bir hastalığı işaret ediyor m, yoksa önemsiz bir süre sonra kendiliğinden geçen bir problemidir bunun yanıtını diş hekimleri sizler için açıkladı. Diş ucunda beyazlık olmasının sebepleri nelermiş, buyurun hep birlikte yazımızın devamından öğrenelim.



Diş ucundaki beyazlık


Dişlerdeki beyaz lekelenmeler görsel güzelliği de etkileyen bir sorun olduğu için bu problem can sıkıcı olabiliyor. Düz çubuklar demeti şeklindeki dentin tabakasında bu çubukların kırılması ya da şekil değiştirmesi diş ucunda beyazlık olarak kendini belli etmektedir. Bazı kişiler diş ucunda beyazlık olmasını çürüğe bağlarlar. Diş etine yakın bölgelerin yeteri kadar fırçalanmaması da dişte beyazlık olmasına sebep olan bir etkendir.



Ortodontik tedavi gören hastalarda da bu tür lekelere rastlanmaktadır. diş minesinin zarar görmesi, diş çürüklerinin tedavisinde kullanılan aşırı flor da diş ucunda beyazlık nedenleri arasındadır. Uzman bir diş hekiminin detaylı muayenesi ile sizde ortaya çıkan diş ucunda beyazlık sorununun nedenlerini öğrenebilirsiniz.
Diş ucundaki beyazlık neden olur? Diş ucundaki beyazlık neden olur? Reviewed by sunwomens on 23:26:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.