Diş Ağrılarında İlk Yapılması Gerekenler

Diş Ağrılarında İlk Yapılması Gerekenler

Dişiniz ağrımaya başladığında yapılacak ilk şey, dişin etrafını ve kendisini temizlemek yarım su bardağına bir çay kaşığı tuz eklenerek bu sıvı ile ağzı iyice çalkalamaktır. Tuzlu su genelde ağrının kesilmesine yardımcıdır. Ağrıyan dişin üzerine asla aspirin gibi ilaçları ezip koymayın bu tarz uygulamalar diş etlerinde tahriş yaratarak diş ağrısını şiddetlendirir.
Diş ağrınızın yanı sıra şişlik varsa, diş iltihabı ilerlemiştir. Dişinizin şişen kısmına yani cilt üzerinden buzla yapılan kompres ağrıyı yavaşlatacaktır.
Dişin üstünde oyuk varsa bir miktar karanfil yağı ağrıyı yavaşlatır. Fakat fazlası tahrişe ve ağrının artmasına neden olur. Alınan ağrı kesiciler iltihaplı dişteki ağrıyı sadece yavaşlatır. Bu nedenle üst üste ağrı kesici almamaya özen gösterin. Çünkü, iltihabın kuruması için antibiyotik kullanmanız şarttır.
İltihap dişin sinirini sarar ve onu öldürerek yayılma eğilimi taşır. Dokularda ki basınç kaynaklı diş ağrısı başlar. Diş ağrısının gece olmasının başlıca nedeni ise, gece salgılanan hormonlar ile damarlar genişler. Dokulara sıvı aktarımı hızlanır ve fazlalaşır. Diş iltihaplandığı için içinde sıvı birikimi artar ve böylece sinirlere fazla baskı yapar. Böylece gece dişiniz çok daha fazla ağrır.
Diş Ağrılarında İlk Yapılması Gerekenler Diş Ağrılarında İlk Yapılması Gerekenler Reviewed by sunwomens on 12:37:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.