Yavaş metabolizma kilo aldırır!

Yavaş metabolizma kilo aldırır!
Yavaş metabolizmalı kişiler daha kolay kilo alır. Metabolizmayı hızlandırmak için düzenli olarak egzersiz yapmak ve kas dokusunu artırmak şart.
Metabolizma, vücudun temel fonksiyonlarını devam ettirebilmek için bir günde ihtiyacı olan minimum enerji miktarıdır. Dinlenme anında vücudun kalori harcama hızına bakılarak ölçülür ve kişiden kişiye değişiklik gösterir. Yemek yeme, uyuma, temizlenme ve benzeri faaliyetler sırasında vücudumuz devamlı kalori yakar. Metabolizma vücut bileşimleri tarafından etkilenmektedir. Bu bileşimler, vücuttaki kas ve yağ dokularının birbirine oranıdır. Kaslar, vücutta yağlardan daha fazla kalori kullanır.
Genellikler halk adıyla metabolizma hızı olarak bilinen, BMR kişinin bir gün içerisinde dinlendiği halde, Herhangi bir fiziksel aktivite de bulunmadan yaptığı enerji miktarıdır. Özetleyecek olursak vücudumuzun çalışma sisteminin sağlanması ve iç organların çalışması ile harcanan enerji miktarıdır.
İnternet üzerinde yer alan ölüm diyetleri, şok diyetleri esasında sizin BMR oranınızın altına iner bu şekilde size yağdan değil kas kaybı yaşamanıza neden olacaktır. Gün içerisinde dengeli beslenmeniz ve dört ana iki ara öğün ile toplamda altı öğün tüketmeniz şart. Unutmayın kilo vermek istiyorsanız metabolizmanızı sürekli hızlı tutmalısınız aksine yavaş tutarsanız kilo alma şansınız çok daha yüksek olacaktır.

Su tüketimini göz ardı etmeyin. BMR oranının yavaşlamaması, Vücut çalışma sistemlerinin çok daha düzenli halde olması için günlük toplamda 2 – 2.5 litre su tüketmelisiniz.
Yavaş metabolizma kilo aldırır! Yavaş metabolizma kilo aldırır! Reviewed by sunwomens on 02:27:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.