Diş neden sızlar?



Pek çok insanın yaşamış olduğu başa bela sorunlardan birisi olan diş sızlamasının nedenleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için, diş neden sızlar sorusuna uzmanlarımızın verdikleri yanıtları sizlerle paylaşıyoruz. Diş sızlamasının başlıca nedenleri


Pek çok insanın yaşamış olduğu başa bela sorunlardan birisi olan diş sızlamasının nedenleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için, diş neden sızlar sorusuna uzmanlarımızın verdikleri yanıtları sizlerle paylaşıyoruz. Diş sızlamasının nedenleri epey çok olduğu yönünde açıklamalarda bulunan uzman diş hekimleri, ağız ve diş sağlığına gereken önemin verilmesi hususunda da önerilerde bulunuyorlar. Peki, diş sızlaması neden olur?



Diş sızlaması sebepleri
Dişlerde sızlama olmasının nedenleri başında tükettiğimiz aşırı sıcak ya da aşırı soğuk yiyecek ve içecekler geliyor. Aynı zamanda yine beslenmeyle ilgili çok ekşi ve çok şekerli gıdaları tüketmekte diş sızlaması nedenleri arasında yer almaktadır. Bu tür gıdaları sevmeyen dişlerimiz hemen sinyaller vermeye başlar sızlayarak can sıkıcı bir durum oluştururlar.
Diş eti çekilmesi gibi diş sağlığı problemleri de dişlerde sızlama nedenlerindedir. Geceleri uyurken diş gıcırdatma alışkanlığı bulunanlarda da sürekli diş sızlaması sorunu ortaya çıkar. Bunun nedeni gıcırdatma esnasında diş minesinin aşınması ve hassasiyet kazanmasıdır. Asitli yiyecek ve içecekleri sık tüketimi,dişleri çok fazla bastırarak fırçalamak, asitli yiyecek ve içeceklerde diş sızlamasına neden oluyor.

Diş neden sızlar? Diş neden sızlar? Reviewed by sunwomens on 02:09:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.