Boğaz enfeksiyonu nasıl geçer?



Boğaz enfeksiyonu mikrobik bir hastalık olduğu için, boğaz enfeksiyonunun tedavisinde mikropların vücuttan atılmasına yardımcı olacak tedavi yöntemlerine başvurulur ve hem boğaz enfeksiyonu hem de bu durumdan kaynaklı yaşanan bir takım problemler olabilir



Boğaz enfeksiyonu mikrobik bir hastalık olduğu için, boğaz enfeksiyonunun tedavisinde mikropların vücuttan atılmasına yardımcı olacak tedavi yöntemlerine başvurulur ve hem boğaz enfeksiyonu hem de bu durumdan kaynaklı yaşanan bir takım yakınmalar giderilir. Boğaz enfeksiyonunun geçmesi için hastaların bir takım uzman önerilerine düzenli bir şekilde uyum sağlamaları gerekirken, aynı zamanda doktor tavsiyesi dışında hiçbir ilaç kullanmamaları da gerekir. Çünkü kimi zaman boğaz enfeksiyonu sadece boğazdan değil, başka organlarda yaşanan sorunlardan da kaynaklı olabiliyor. Bu sebeple nedeni bilinmeyen boğaz enfeksiyonunda doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanılmamalıdır.

bogaz-enfeksiyonu-nasil-gecirilir


Boğaz enfeksiyonu nasıl tedavi edilir?
Kimi zaman boğazın kendi enfeksiyonu olmamasına rağmen sinüslerden akan ya da akciğerden kaynaklanan akıntılar boğazda tahrişe yol açarak boğaz enfeksiyonu gibi yakınmaların ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Bu hususta dikkatli davranılması ve boğaz enfeksiyonun neden kaynaklandığının kesin bir şekilde bilinerek tedavisinin yapılması gerekir.



Boğaz enfeksiyonu şiddetli bir boğaz ağrısı ile kendini göstermektedir. Kendiliğinden iyileşmeyen ve uzun süre boğaz enfeksiyonunun tedavisi için antibiyotik ilaçlar reçete edilir. Fakat viral enfeksiyon kaynaklı boğaz enfeksiyonu ise bu durumda antibiyotik ilaç yerine vitamin ve benzeri bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı ilaçlar reçete edilir. Bakteriyel bir enfeksiyonsa düzenli antibiyotik kullanılır.



Boğaz enfeksiyonunda boğaz ağrısını ve tahrişini azaltacak, boğazı rahatlatacak pastil, gargara, lokal tedaviler tavsiye edilir. Hastanın yiyecek ve içeceklerine dikkat etmesi, bol sulu gıda tüketmesi ve su tüketim miktarını da yüksek tutması gerekir.
Boğaz enfeksiyonu nasıl geçer? Boğaz enfeksiyonu nasıl geçer? Reviewed by sunwomens on 12:44:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.