Ağız pamukçuğuna ne iyi gelir?



Genellikle bebeklerde görülen bir sorun olan ağız pamukçuğu bebeklerde huzursuzluk yaratan bir durum olmasının yanı sıra bebeklerin sağlığını da olumsuz yönde etkilemekte olduğunda, ağız pamukçuğunun tedavisi doğru bir şekilde yapılmalıdır



Genellikle bebeklerde görülen bir sorun olan ağız pamukçuğu bebeklerde huzursuzluk yaratan bir durum olmasının yanı sıra bebeklerin sağlığını da olumsuz yönde etkilemekte olduğunda, ağız pamukçuğunun tedavisi doğru bir şekilde yapılmalıdır. Bebeklerde ağız pamukçuğu tedavi edilmezse, akciğer enfeksiyonları başta olmak üzere daha pek çok enfeksiyon hastalıklarına zemin hazırlayıp bu hastalıkların husule gelmesine neden olacaktır. Uzman doktorlar ağız pamukçuğuna ne iyi gelir sorusuna şöyle yanıt verdiler:



Evde pamukçuk tedavisi
Ağız pamukçuğu genellikle antibiyotik kullanımından sonra görülen, dezenfekte edilmemiş biberon ve emziklerin kullanılmasından ortaya çıkan bir sorun olmaktadır. Bu nedenle ağız pamukçuğunun geçmesi için bebeklerin ağız hijyenine dikkat edilmeli, kullanılan biberonlar her kullanım sonrası iyice dezenfekte edilmeli, yalancı emziklerde tamamen temizlenmeden bebeklerin ağzına verilmemelidir.


Aynı zamanda bebeklerini emziren anneler meme uçlarının hijyenine de özen göstermeli, emzirme öncesi kuru bir petle meme uzu silinmeli ve günde bir defa da hafifçe yıkanmalıdır. Bebeğinizde ağız pamukçuğu varsa emzirmekten korkmayın. Çünkü anne sütü ağız pamukçuğuna iyi gelen en doğal ve sağlıklı besindir.



Ağız pamukçuğu kesinlikle kendiliğinden geçen bir sorun değildir, mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Ağız pamukçuğuna iyi gelen şifalı bitkilerden de faydalanabilirsiniz. Ancak, pamukçuklar büyük yaralar halindeyse kesinlikle uzman doktorlardan yardım almalısınız.



Ciddi olmayan küçük ve az pamukçuk sorunlarında hijyene özen göstermek kadar, bitkisel yöntemlerle de bu soruna çözüm bulunabilir. Karadut bitkisini kaynatarak elde edilen şurup ile bebeklerin ağzını silmek faydalı bir yöntemdir. Ağız pamukçuğuna iyi gelen bir diğer yöntem ise, sütü kaynatıp kaymağını çıkartmak ve temiz bir tülbent ile bebeğin ağzına sürmektir.
Ağız pamukçuğuna ne iyi gelir? Ağız pamukçuğuna ne iyi gelir? Reviewed by sunwomens on 12:51:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.