Cinsel İlişki Nedir

sürtünerek cinsel ilişki nedir ile ilgili görsel sonucu


Cinsel İlişki Nedir
Cinsel ilişki bazen üremek bazen de zevk amaçlı yapılan, erkeğin sertleşen organının kadının vajinasına girmesi ile oluşan bedensel ilişkidir. Bunun dışında parmaklama, anal seks ve oral seks gibi aktiviteler de cinsel ilişki olarak adlandırılır.

Cinsel İlişki Sıklığı

Cinsel ilişki sıklığı konusunda rakamlarla sınırlar koymak doğru değildir. Yapılan araştırmalarda haftada iki defa cinsel ilişkiye giren çiftlerin sağlıklı ve normal cinsel hayatlarının olduğu görülmekte. Buna karşılık bu süre çiftlerin isteğine, evlilik yıllarına, çalışma tempolarına ve daha birçok etkene göre değişkenlik göstermekte.

Erkeklerin Hassas Noktaları

Kadınların çok merak ettiği sorulardan biridir erkeklerin hassas noktaları. Erkekleri etkilemek ve cinsel uyarıda bulunmak isteyen kadınların, erkekleri harekete geçiren en büyük uyaranın kadın görüntüsü ve duruşu olduğunu bilmesi gerekir. Erkeklerin dokunulmaktan keyif aldığı ve uyarıldığı noktalar kulak, boyun, cinsel organ ve anüs arası, saç ve baş, sırt, anüs ve göğüs ucudur.

Kadınların Hassas Noktaları

Aynı şekide erkekler de kadınların hassas noktaları konusunda merak içindeler. Yapılan birçok araştırma erkeklerin cinsel ilişki esnasında kendi hazzından çok partnerinin aldığı hazla ilgilendiğini ortaya koymuştur. Hal böyle olunca erkeklerin kadınların hassas noktaları konusundaki merakı da kaçınılmaz oluyor. Kadınları en çok tahrik eden ve kadınların orgazmını kolaylaştıran hassas bölgeler göğüsler, kalçalar, kulaklar, dudaklar, sırt ve boyun.

Cinsel İlişki Pozisyonları

Cinsel ilişki pozisyonları partnerlerin mutlu olması, kolay ilişkiye girilmesi ve orgazm açısından oldukça önemlidir. Cinsel ilişki sırasında kadının orgazma ulaşabilmesi, erkeğin orgazmının geciktirilmesi ve kişisel isteklere göre pozisyon değişiklikleri yapılabilir. En bilindik seks pozisyonlarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.
misyoner pozisyonu
misyoner pozisyonu

Misyoner Pozisyonu

En bilindik pozisyondur. Genellikle birleşmeler misyoner pozisyonu ile başlar ve daha sonra diğer pozisyonlara geçilir. Misyoner pozisyonu birlikte orgazm için de en uygun pozisyondur. Kadınları gevşeten ve kadınların en sevdiği pozisyondur. Öpüşmeye uygun olan bu pozisyon Karşılıklı okşamalara da elverişlidir. Erkeğin çok ağır olduğu, ileri gebelik dönemindeki kadınlar, erken boşalma sorunu yaşayan erkekler ve daha aktif olmayı seven kadınlar için bu pozisyon uygun değildir.

kadının üstte olduğu pozisyonlar
kadının üstte olduğu pozisyonlar

Kadının Üstte Olduğu Pozisyonlar

Misyoner pozisyonunun tersine kadının üstte olduğu pozisyondur. Kadının erkeğin üstüne ata biner gibi binmesi ile gerçekleşir. Birçok seksolog tarafından her iki tarafın da en çok haz duyduğu pozisyon olarak değerlendirilmektedir. Erkeğin kadını okşamasına olanak sağlayan bir pozisyondur. Erkeğin orgazmını geciktirebilmesi açısından da uygun bir pozisyondur. Bu pozisyonda kadınlar erkeğin yükünden kurtulduklarından kendilerini daha rahat hissederler. Bu nedenlerden dolayı çok tercih edilen cinsel ilişki pozisyonları arasında yer alır. Pasif kalmayı sevmeyen erkekler için uygun bir pozisyon değildir. Kadının üstte olduğu pozisyonlarda kadının ters bir hareketi erkeğin acı çekmesine ve yaralanmasına sebep olabilir. Bu nedenle kadın dikkatli olmalı. Kadının kısa erkeğin uzun olduğu durumlar için uygun bir pozisyondur. Gebe kalmak için uygun bir pozisyon değildir.
erkeğin arkada olduğu pozisyonlar
erkeğin arkada olduğu pozisyonlar

Erkeğin Arkada Olduğu Pozisyonlar

Derin bir birleşmeye olanak sağlayan bu pozisyon vajina üzerinde uyguladığı hoşa giden baskı ile kadınların zevk aldığı pozisyonlardandır. Ayakta, diz çökerek, oturarak ve uzanarak birleşmeye olanak sağlayan erkeğin arkada olduğu pozisyonlar her yaş grubundaki çiftler için tatmin edicidir. Bazı kişiler arkadan birleşmenin doğaya aykırı olduğunu savunsa da tüm memeliler sadece bu şekilde birleşir. Birçok pozisyonun uygulanamadığı fiziksel koşullarda rahatlıkla uygulanabilen bir pozisyondur.

yan yana pozisyonlar
yan yana pozisyonlar

 Yan Yana Pozisyonlar

Çok tercih edilen bir cinsel ilişki pozisyonu değildir. Yeterli uyarı imkanı sağlamaz. Bu pozisyonda eşler birbirlerine sarılabilir ve öpüşmeye elverişli pir pozisyondur. Kolların serbest kalması ile karşılıklı okşamalara uygundur. Çok tercih edilmemesinin temel nedeni kısıtlı hareket imkanı ve yeterli uyarı olanağının olmamasıdır.

Ayakta Pozisyonlar

ayakta pozisyonlar
ayakta pozisyonlar
Çok tercih edilen bir pozisyon değildir. Kolay birleşme imkanı sağlamaz. Özellikle kadınların kısa olduğu durumlarda iyice zorlaşır. Bu pozisyonda erkek genellikle kadını kaldırmak zorunda kalır,  bu da erkeğin yorulmasına ve konsantrasyonunun dağılmasına sebep olur. Kadının bir eşyanın üzerine çıkması bu pozisyondaki birleşmeyi kolaylaştırabilir. Genellikle gizli, acele ve rahatsız koşullarda tercih edilen bir pozisyondur. Gebe kalmak için uygun değildir.

Bakirelere Uygun Pozisyonlar

Bakirelere ve ilk deneyimini yaşayan erkeklere en uygun pozisyon misyoner pozisyonudur. İlk deneyimini yaşayan erkek ve kadınlar için cinsel ilişki pozisyonları ndan çok yaklaşımın aceleci olmaması ve düşünceli olması daha önemlidir. Kadınlarda yeterli ön hazırlıkla vajinanın sağlanması çok önemlidir.

Gebe Kalmak İçin Uygun Pozisyonlar

  • Misyoner pozisyonu hamile kalmak için oldukça uygun bir pozisyondur.
  • Kadının diz çöktüğü ve erkeğin arkada olduğu pozisyon spermlerin rahme ulaşmasını kolaylaştırır.
  • Kilolu kadınlarda, kadının dizleriyle erkeğin omuzlarına dayandığı pozisyon spermlerin rahme daha kolay ulaşmasına olanak sağlar.
sırt ağrısı olanlara uygun pozisyonlar
sırt ağrısı olanlara uygun pozisyonlar

Sırt Ağrısı Olanlara Uygun Pozisyonlar

  • Sırt ağrısı çeken erkeğin yatağa yattığı ve eşin ata biner gibi erkeğin üzerine oturduğu pozisyon.
  • Kadın yatağın üzerine diz çöker. Sırt ağrısı çeken erkek arkada ayakta durur.
  • Sırt ağrısı çeken kadınlar için misyoner pozisyonu uygundur. Erkek kadının üzerine ağırlığını fazla vermemeye özen göstermeli.
  • Sırt ağrısı olan erkek bir sandalyeye oturur ve kadın hafif darbeler yapabilecek şekilde erkeğin kucağına oturur.

Farklı Sorunlara Uygun Pozisyonlar

  • Vajinası dar olan kadınların erkeğin üzerinde doğrulması tam birleşmeye olanak sağlayacaktır.
  • Yüz yüze ve yan yana cinsel ilişki pozisyonları boy farkı olan çiftler için kolay birleşmeye olanağı sağlar.
  • Erkeğin arkada olduğu ve yan yana pozisyonlar ereksiyon problemi olan erkekler için uygun pozisyonlardır.
  • Erken boşalma be iktidarsızlık problemi olan erkekler için kadının üstte olduğu pozisyonlar daha uygundur.
  • Orgazm olamayan kadınlar için, istem dışı kalça hareketlerini kolaylaştırarak kadınların daha kolay orgazma ulaşmasına olanak sağladığından kadınların üstte olduğu ve yan yana pozisyonlar daha uygundur.

Kişisel İsteklere Cevap Veren Pozisyonlar

Cinsel hayatlarını hareketlendirmek ve yeni duygular tatmak için birçok çift yeni pozisyonlar denemek ister. Daha az tercih edilen bazı pozisyonlar çiftlerin cinsel hayatını hareketlendirmekte işe yarayabilir. Yeni cinsel heyecanlar arayanların yanı sıra gebeler, kilolular, penisi kısa olanlar, boy farkı olan çiftler için daha az denenen ve tercih edilmeyen pozisyonlar ideal posizsyon olabilir. Doğru cinsel ilişki pozisyonları nın  seçimi hiç orgazm olamamış kadının orgazmı tatmasına, erkeklerde iktidarsızlık sorununun çözümüne ve çocuk sahibi olamayan çiftlerin çocuk sahibi olmasına yardımcı olabilir.

Tehlikeli Cinsel İlişki Pozisyonları

Kadının üstte olduğu pozisyonlar erkekler açısından tehlikeli olabiliyor. Kontrolün kadında olduğu bu pozisyonda dikkat edilmesi gereken husus kadının kontrolsüz bir biçimde vücut ağırlığını penisin üzerine bırakması sonucu penis kırılması yaşanma ihtimalidir. İstenmeye bu olay yaşandığında vakit kaybetmeden doktora başvurulmalı. Cerrahi müdahalle gerekecektir.

Cinsel İlişkide Tehlikeli Günler

Sağlıklı kadınların gebe kalma ihtimallerinin daha yüksek olduğu, gebe kalamayacağı ve gebe kalma ihtimallerinin daha az olduğu günler vardır. İstenmeye hamilelikler oluşmaması için hamile kalma ihtimalinin yüksek olduğu günlerde cinsel ilişkiden kaçınılmalı veya 2. bir korunma yöntemine başvurulmalıdır. Kadınlarda yumurtlamadan önceki 5 gün ve yumurtlamadan sonraki 3 gün en tehlikeli günlerdir. Bu 8 günlük sürede temkinli olunmalı. Düzenli adet gören kadınlarda yumurtlama günü olması beklediğiniz adet gününden öncek 14. gündür. Düzensiz adet gören kadınlarda yumurtlama günü değişkenlik göstermektedir. Yumurtlama gününü hesaplamak çok kolay olmadığı için bu yöntemle korunanlarda istenmeyen hamilelik oranı oldukça yüksektir.

Cinsel İlişki İle Bulaşan Hastalıklar

Cinsellikle ilgili en çok merak edilen konular cinsel ilişki pozisyonları, tehlikeli günler, ilk deneyim olsa da sağlığımız açısından çok ciddi sıkıntılara yol açabilecek olan cinsel ilişki ile bulaşan hastalıklar konusunu göz ardı etmemek gerekir. Cinsel yolla bulaşan başlıca hastalıklar gonore (bel soğukluğu), sifiliz (frengi), şankroid (yumuşak doku), klamidya, trichomonas, herpes (ganital uçuk), hepatit B ve  HIV-AİDS dir.
Ciddi sağlık sorunlarına yol açan bu hastalıklardan korunmak için hastalıkların neler olduğu, neden kaynaklandığı ve korunma yolları konusunda bilgi sahibi olmak gerekir.
Cinsel İlişki Nedir Cinsel İlişki Nedir Reviewed by sunwomens on 10:27:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.