Hint Kınası Nasıl Yapılır,Evde Hint Kınası Nasıl Yapılır,Hint Kınası Renkleri

hint kınası nasıl yapılır resimli anlatım ile ilgili görsel sonucu

Son dönemlerde ülkemizde oldukça popüler olan dövme birçok soru işaretini de beraberinde getirmiştir. Dövme yaptırmak isteyen çok sayıda kişi bu uygulama ile ilgili çelişkiler yaşamakta. Çelişki yaşanmasına neden olan temel konu dövmenin bir kez yapıldığında ömür boyu vücudumuzun bir parçası olacak olmasıdır. Dövme yapıldığı zaman silinmek (deriden kazınmak) istenirse yaşanacak süreç dövmenin yapımı kadar kolay değildir. Dövme yapımından çok daha ağrılı, masraflı ve sağlık açısından ciddi sorunlar oluşturmaya elverişli olan bu süreç dövme yaptırmadan önce göz önünde bulundurulmalıdır. Bu olumsuzlukların önüne geçebilmek için yapılacak en doğru şey geçici dövmelere başvurmaktır. Geçici dövmelerin en yaygın ve popüler olanı hint kınasıdır. Peki hint kınası nasıl yapılır ?

hint kınası nasıl yapılır resimli anlatım ile ilgili görsel sonucu

Hint Kınası Nasıl Yapılır

Hint kınası dövmesini bu konuda hizmet veren dövme sanatçılarına yaptırabileceğiniz gibi kolaylıkla kendi evinizde de yapabilirsiniz. Gerekli malzemeleri alarak özenli bir şekilde uygulamayı yaparsanız güzel bir geçici dövmeye sahip olabilirsiniz. dövme yaptırmak isteyen pek çok müslümanın aklını karıştıran dövmenin dini açıdan uygun olup olmadığıdır. Bu tereddütü yaşayanlar için de hint kınası güzel bir çözüm olacaktır. Peki evde hint kınası nasıl yapılır? Evde hint kınası yapmak için tabi ki önce malzemelerinizin olması gerekir. Hint kınası için gerekli malzemeler:
  • Hint kınası ( Farklı renkleri vardır)
  • Stabilo kalem
  • Dövme deseni
  • Aydınger kağıdı
  • Balsam veya roll-on
  • Oksijenli su
  • Kürdan
  • İsteğe bağlı alman taşı
Yukarıdaki malzemeler hazırlandıktan sonra gelelim hint kınası nasıl yapılı sorusuna?

Evde Hint Kınası Nasıl Yapılır

Bir kaba kahve telvesi kıvamına gelecek şekilde oksijenli su ile iki çay kaşığı hint kınasını karıştırın. İsteye bağlı olarak bu karışıma alman taşı da eklenebilir. Alman taşının kullanılmasındaki amaç dövmenin daha uzun süre deri üzerinde kalmasıdır. Ancak alman taşı bazı kişilerin cildinde kalıcı ve alerjik reaksiyonlara sebep olduğundan tavsiye edilmemektedir. Daha sonra vücudumuzun fazla görünmeyen küçük bir yerinde hazırladığımız karışımı denemeliyiz. Buradaki amaç karışımın rengi ve kıvamından emin olmak. Ayrıca biraz bekleyerek cildimizin alerjik bir reaksiyon verip vermediğini de gözlemleyebiliriz. Bu denemeyi yapmak için kürdan yardımıyla derinize küçük bir çizik atmanız yeterli olacaktır. Deneme çiziğinizi attıktan sonra 2-3 saat kadar beklenmeli. Süre dolduktan sonra deneme amaçlı sürdüğünüz kınayı suyla yıkayın. Eğer renk istediğiniz gibi ve belirgin ise kınanız uygulamaya hazır demektir.
İşin hint kınası nasıl yapılır kısmını hallettikten sonra sıra deri üzerine uygulanmasında. Önce internet üzerinden bir dövme deseni bulun ve çıktısını alın. Daha sonra aydınger kağıdı desen üzerine koyarak stabilo kalem ile üzerinden geçin. Dövmenin uygulanacağı yeri balsam veya roll-on ile nemlendirin. Aydınger kağıdına çizdiğiniz şekil kurumadan nemlendirdiğiniz bölgeye bastırarak deseni deri üzerine çıkartın. Bu işlem sakızlardan çıkan çıkartmaların çocukların vücuduna yapıştırılmasıyla aynı mantıktadır. Daha sonra kürdan yardımıyla desenin üzerinden hint kınasıyla geçin. Kürdanın kullanılmasındaki amaç şeklin düzgün ve ince olmasıdır. 3-4 saatlik bir beklemenin ardından desenin üzerini su ile yıkayın. Kazımak kınanın dağılmasına ve renk tonunda değişikliklere sebep olacağından kazımak önerilmez. Suyla yıkadıktan sonra dövmeniz kullanmaya hazırdır. Hint kınası nasıl yapılır    sorusunu cevaplandırdıktan sonra hint kınası ile ilgili merak edilen diğer konuları ele alalım.

Hint Kınası Renkleri

Hint kınası isteğe bağlı olarak aşağıdaki renk seçenekleri ile uygulanabilir.
  • Bordo
  • Kahverengi
  • Karamel
  • Kestane
  • Kızıl
  • Siyah

Hint Kınası Desenleri

Hint kınası desenlerine günümüzde kolaylıkla ulaşılmaktadır. internet üzerin çok kolay erişimi olan bu desenleri seçerken dikkat edilmesi gereken husus desen resminin boyutunun büyük olmasıdır. Küçük boyutta seçilen desen resimlerde boyutu uygulanacak bölgeye göre ayarlanırken ve çıktı alırken bozulmalar olabilir ve net bir desen çıktısı alınamayabilir.

Hint Kınası Saça Nasıl Yapılır

Hint kınasının saça uygulanışını maddeler halinde sıralayalım:
  • Yağlı saçlara uygulanmadan önce saçlar şampuan ile yıkanmalı.
  • Kına kullanılmaya başlanmadan önce eldiven takılmalı.
  • Kına poşetinin tamamı kullanılmalı.
  • Bir kaseye kına poşetini boşaltınız. Boşaltılan kınanın 3 katı kadar su ekleyin ve macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışımın içinde topaçlanmalar kalmadığından emin olduktan sonra fazla beklemeden hemen saça uygulayın. Fazla beklenmesi durumunda istenen renk yakalanamayabilir.
  • Kına saçlara uygulanırken saçlar küçük tutamlara ayrılmalı ve fırça yardımıyla kına saçların dibine uygulanmalı. Boyanmamış yer kalmadığından emin olun. Özellikle alın bölgesindeki saç diplerine daha özenli ve yoğun uygulayınız.
  • Uzun saçlara sahip olanlar saçını topuz yapar gibi toplayabilir.
  • Saçın istenen rengi tam olarak alması ve kuruması 30 dakika sürer. Bu süre kurutma makinesi ile kısaltılabilir.
  • Saçlar kuruyunca şampuan ve bol suyla yıkanmalı. Su renksiz hale gelene kadar saçlar durulanmalı.
  • Uygulama esnasında karışımın göz ve ağzınıza gelmemesine dikkat edin.
hint kınası nasıl yapılır resimli anlatım ile ilgili görsel sonucu

Hint Kınası Nerede Satılır

Hint kınasına ulaşmak oldukça kolaydır. Neredeyse bütün kozmetikçilerde, marketlerde, eczanelerde bulunmaktadır. Ayrıca internet üzerinden de rahatlıkla temin edilebilir. Satın alırken güvenilir ve bilindik ürünlerin tercih edilmesi önemlidir.

Hint Kınası Fiyatları

Hint kınasına en büyük avantajı sağlayan konulardan biri fiyatıdır.  Dövmelere göre ve saça hint kınası uygulamak isteyenler için saç boyası fiyatlarına göre oldukça ucuz bir yöntemdir. Markalara göre hint kınası fiyatı küçük değişkenlikler göstermekte.

Hint Kınası Modelleri

Hint kınasının popüler olması ile birlikte hint kınası modelleri konusunda da birçok örnek kolaylıkla ulaşılabilir oldu. Hint kınası modelleri seçiminde modelin zarif ve sade olmasında fayda var. Yoğun, karmaşık ve büyük modeller göze yorucu geleceğinden ve karşıdan bakıldığında şekil kolay anlaşılamayacağından güzel bir sonuç ortaya çıkmaz. Ayrıca büyük ve karmaşık şekillerin uygulama aşaması da daha zor olacaktır.

Hint Kınasının Zararları

hint kınası zararları
hint kınası zararları
Hint kınasını birçok kişi gönül rahatlığı ile kullanmakta. Kullananlar doğal bir ürün olduğunu düşünerek hint kınasının zararları olmadığını aksine faydalarının olduğuna inanmaktadır. Bu inanışın aksine çocuklarda ve gençlerde kullanımı oldukça yaygın olan hint kınası ve diğer geçici dövmeler zaman zaman vücutta kalıcı hasarlar bırakabilmektedir. Hint kınasındaki parafenilen diamin nedeni ile ciltte su kesecikleri, kaşıntı, yanma, sulanma, kızarıklık gibi yan etkiler görülebilir. Hint kınasının daha önce de bahsettiğimiz gibi tamamen uygulanmadan önce küçük bir bölüme uygulanarak  bir süre ciltte alerjik etki yapıp yapmayacağı gözlemlenmeli. Hassas cilde sahip kişiler hint kınasını saçlarına uygularken yine yukarıda bahsettiğimiz alerjik tepkilerden dolayı çok dikkatli davranmalılar. Hint kınasını saçlarına uygulayan bazı kişilerde saç dökülmesine kadar varan sorunlar olabilmektedir. Hint kınası zararları konusunda temkinli ve bilinçli olmak ciddi sağlık sorunları ile karşılaşmamak açısından oldukça önemli.
Hint Kınası Nasıl Yapılır,Evde Hint Kınası Nasıl Yapılır,Hint Kınası Renkleri Hint Kınası Nasıl Yapılır,Evde Hint Kınası Nasıl Yapılır,Hint Kınası Renkleri Reviewed by sunwomens on 10:31:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.