Dövme Nasıl Yapılır,Dövme Salığa Zararlı Mı,Dövme Yapılırken Acır Mı

Dövme Nasıl Yapılır ile ilgili görsel sonucu


Dövme Nasıl Yapılır

Dövme yaptırmak isteyenlerin merak ettikleri konuların başında dövme nasıl yapılır? Dövme yaptırmaya heves edenlere duydukları iğne, elektrikli cihaz gibi kelimeler ürkütücü gelebilir.
Dövme elektrikli dövme makinesinin ucundaki iğne aracılığı ile derinize boya vermesi ile yapılır. Derinize boya uygulanmaya başlamadan önce cildiniz alkol ile dezenfekte edilir. Dezenfekte amacıyla kullanılan alkolün kullanılmasındaki diğer önemli amaç alkol cildin geçirgenliğini arttıırarak boyanın daha hızlı emilmesine yardımcı olacak olmasıdır. Elektrikli makineler ucundaki iğneyle deriye küçük darbeler yaparak deri üzerinde delikler açar ve bu deliklere boya bırakır. Açılan deliklerden biraz kan gelir.

Geçmiş yıllarda yabancı toplumlarda oldukça yaygın olan dövme son dönemlerde ülkemizde de oldukça popüler olmuştur. Dövme yaptıranların sayısında son birkaç yıl içinde ciddi bir artış görülmektedir. Bu artış internet üzerinde yapılan dövme fiyatları ve dövme nasıl yapılır gibi aramalardaki artıştan da net bir şekide görülmekte. Daha önceki senelerde türk toplumuna yabancı olan dövme yapımının popüler bir hale gelmesiyle birlikte dövme ile ilgili birçok konu tartışılmaya başlandı. Bunların başında dövme günah mı ve dövme yaptırmak salığa zararlı mı gibi konular geliyor.

Dövme Yapılırken Acır Mı

Dövme yaptırmak isteyenlerin dövme fiyatları ve dövme yaptırmak günah mı kadar merak ettikleri bir diğer konu da dövme işleminin acı verip vermediğidir. Deri üzerine iğne darbeleri ile işlem yapıldığından biraz acı hissedilmesi kaçınılmazdır. Acının şiddeti kişiden kişiye değişir.

Dövme Salığa Zararlı Mı

Dövme uygun koşullarda ve steril ortamda yapıldığı sürece salığınız açısından bi olumsuzluk oluşturmaz. Bununla birlikte sağlıksız koşullarda yapılan dövmelerin çok ciddi sonuçları olabilir.
Avrupa birliğinin raporuna göre dövme yapımında kullanılan boyaların %40 gibi çok ciddi bir miktarı deri üzerinde kullanım onayı almamış boyalardır. Daha da endişe verici olanı ise bazı kişilerin dövme mürekkebi yerine otomobil boyaları ve matbaa mürekkebi kullanıyor olması. Dövme yapımında kullanılan sağlıksız kimyasallar bir çok sağlık sorununu da beraberinde getirmekte. Kullanılan sağlıksız maddelerin sağlık üzerindeki etkilerinin bir kısmı şu şekilde sıralanabilir:
  • Genetik mutasyon sebebi olabilir.
  • Hamile kadınların bebeklerinde anormalliklere sebep olabilir.
  • Cildinizde keloid ve alerjik reaksiyonlar oluşabilir.
  • Kansızlık ve iştahsızlık gibi belirtiler veren uzun süreli zehirlenmelere sebep olabilir.
  •  Kullanılan sağlıksız ve kanserojen maddeler kansere neden olabilir.
  • Frengi, hepatit B ve C, HİV, tetanoz, uçuk gibi bulaşıcı hastalıklar kapmanıza sebep olabilir.
Bu kadar ciddi sonuçlara sebep olabilecek bir durum için temkinli davranmak gerekir. Dövme yaptırmak isteyenler her ne kadar dövme nasıl yapılırdövme günah mı ve dövme acı verir mi gibi konular daha çok  merak etse de sağlıksız koşullarda yaılan dövmelerin sonuçları konusunda çok dikkatli olmalılar.

Dövme Nasıl Yapılır ile ilgili görsel sonucu

Dövme Günah Mı

Dövme günah mı diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunuzun cevabını bulabilirsiniz. Dövmenin ülkemizde de popüler olması ile birlikte en çok sorulaya başlanan sorulardan biri dövme günah mı oldu. Hal böyle olunca dövme günah mı sorusunun en önde gelen muhattaplarından olan Diyanet İşleri Başkanlığı da bu soruya kayıtsız kalamadı.
Diyanet İşleri Başkanlığı deriye iğneler batırmak suretiyle yapılan bu desen oluşturma işleminin dinimizce uygun olmadığı yönünde kanaat bildirmiştir. Ayrıca dövme yaptırmış olanların sağlıklarını tehdit etmeyecek yöntemlerle bu desenleri temizlemesi gerektiği Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından dile getirilmiştir.
Diyanet işleri Başkanlığının bu yödeki kanaatine karşılık dövme yaptırmak günah mı sorusuna farklı din adamları tarafından verilen farklı cevaplar da vardır.
Dr.Tayyar Altıkulaç  dövmenin inanç açısında bir engel teşkil etmeyeceği kanaatinde. Vücudunda dövmesi olan ve islama geçenler açısından hiçbir engel olmadığını söyleyen Altıkulaç, önemli olan bu kişilerin islamiyet sonrası hayatında vücutlarına zarar verecek eylemler içinde olmamalıdır diyor.
Prof Dr. Nihat Hatipoğlu ise insan vücudunun doğal kalması gerektiğini belirtmektedir. İnsan vücudunun güzelliğini ve doğal halini bozmanın islami açıdan doğru olmadığını, dövme yaptırmanın da sağlık açısından gerekli bir işlem olmadığını ve fuzuli olduğunu belirtmektedir.
Prof. Dr. Osman Ali Ateş’e göre Yaradanın insanlara bağışladığı güzellikleri değiştirmek doğru değildir. İslamın güzellikleri hiçbir zaman yasaklamadığını dile getiren Ateş dövmenin güzel olmadığını, aksine son derece itici olduğunu söylemektedir.Yine Ateş yapılan bu uygulamanın sağlık açısından zararlı olduğunu ve dinimize bu anlamda da uygun olmadığını söylemiştir.
Prof. Dr. Süleyman Ateş dövme yaptırmanın Kur’an-ı Kerim’de geçmediğini fakat allahın yarattığını değiştirmek şeytana göre bir eylemdir demekte. Dövme yaptırmanın islamda hoş olmayan davranış (mekruh) olarak görüldüğünü fakat dinimizce haram sayılan ve yapanlarla yaptıranların günahkar kabul edildiği davranışlardan olmadığını söylemekte. Prof. Dr. Süleyman Ateş ayrıca dövmen ibadete engel değildir demekte.

Dövme Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli

Dövme yapılırken hijyene çok dikkat edilmelidir. Dövmeler temiz ortamlarda ve hijyenik şartlarda yapılmadıkları zaman enfeksiyonlara son derece açıktır. Dövmenin yapılacağı mekanın temiz olduğundan emin olunmalı.dövmenin yapılacağı yer kadar aşağıda sıralayacağımız maddeler konusunda da oldukça dikkatli olunmalı.
  • Kullanılan malzemeler dezenfekte edilmiş olmalı.
  • Dövme boyalarını standartlara uygun, steril ve tek kullanımlık olmalı.
  • Kullanılan iğne steril ve tek kullanımlık olmalı.
  • Boya pompaları ve iğneleri muhafaza etmek için steril kaplar bulunmalı.
  • Oktav cihazı ve ultrasonik yıkama makinesi kullanılmalı.
  • Maske, eldiven ve galoş kullanılması son derece önemli.
  • Dövmenin yapıldığı mekanda kullanılan malzemelerin atılması için tıbbi atık kutusu bulunmalı.
  • Dövmenin yapıldığı işletmeye ait esnaf ve sanatkarlar kaydı olmalı.
  • Dövmeyi yapan kişinin ustalık belgesi ve mesleki yeterlilik belgesi olmalı.
Yukarıdaki koşulları sağlamayan işletme ve kişilere dövme yaptırmak sağlığınız açısından tehlikeli olabilir. Basit enfeksiyonlardan bulaşıcı ve ciddi hastalıklara kadar birçok sağlık sorunuyla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Dövme Nasıl Yapılır ile ilgili görsel sonucu

Dövme Fiyatları

Dövme yaptırmak isteyenlerin merak ettiği bir diğer konu da dövme fiyatları dır. Dövme fiyatını belirleyen en önemli etkenler, dövmenin boyutu, dövmenin deseni ve yapan kişinin bu alandaki tecrübesi ve yeteneğidir. Aynı dövmeye  bu işe yeni başlamış bir dövme sanatçısı ile işin ehli, yeteneini ispatlamış bir dövme sanatçısı çok farklı fiyatlara yapabilirler.
dövme fiyatları
dövme fiyatları
Dövme sanatçılarının çok sık karşılaştığı bir soru olan dövme fiyatı nedir işin özüne inildiğinde çok havada kalan ve gereksiz bir sorudur. Bu şekilde bir soru sormak yerine önce yapılacak desene ve boyutuna karar verilmeli, daha sonra yaptırılmak istenen sanatçıya gidilerek bu motif üzerinden dövme fiyatları konuşulmalıdır.
En ucuz dövme yapan kişi aramak doğru bir davranış değildir. Kalıcı dövmeler yaptırdıktan sonra artık hayatımızın bir parçası olacağından fiyatından çok yapacak kişinin tecrübesi ve yeteneği ile ilgilenilmeli. Yine en çok önem verilmesi gereken konu dövmenin yapılacağı yerin hijyenik ve steril bir ortam olmasıdır.
Dövme Nasıl Yapılır,Dövme Salığa Zararlı Mı,Dövme Yapılırken Acır Mı Dövme Nasıl Yapılır,Dövme Salığa Zararlı Mı,Dövme Yapılırken Acır Mı Reviewed by sunwomens on 10:35:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.