Bebeklerde Öksürük Neden Olur,Bebeklerde Öksürük Nasıl Geçer?

Bebeklerde Öksürük Neden Olur ile ilgili görsel sonucu

Bebekler belirli dönemlerde kuru öksürüğe kapılmaktadır. Bu öksürük bebeklerin özellikle uykularında ciddi anlamda rahatsız etmekte ve çoğu bebeğin uykusuz günler geçirmesine neden olmaktadır. Pekibebeklerde kuru öksürük nasıl geçer öğrenelim.
Bebeklerde öksürük akciğer enfeksiyonlarından oluşan ya da solunum yolarında meydana gelen balgamın sökülmesine yardımcı olmaktadır. Bunun yanında bebeklerde görülen kuru öksürüğün ise çoğu zaman nedeni tam olarak bilinmemektedir.

Bebeklerde kuru öksürüğün nedenlerinden biri soğuk algınlığı sırasında burun akıntısının geriye giderek solunum borusu tahriş etmesinden dolayı kaynaklanabilir. Ayrıca soluk borusuna kaçan yabancı bir cismin bu bölgeden atılası da kuru öksürük yardımı ile olabilmektedir.
Çocuğun yanında sigara içilmişse ya da içiliyorsa bu da bebeğin soluk borusunun tahriş olmasına ve bebeğin kuru öksürüğe yakalanmasına neden olabilmektedir. Bebeğin geçirdiği kulak enfeksiyonları da daha sonradan bebekte kuru öksürüğün ortay çıkmasına yol açabilmektedir.
Bebeklerde Öksürük Ciddi Bir Hastalık Belirtisi Midir?
Bebeklerde çok yaygın olarak görülen hastalıklardan biri olan öksürük çoğu zaman ebeveynlerin bebeklerinin öksürmesinden ciddi anlamda endişe duymasına neden olmaktadır. Fakat özellikle bebeklerde kuru öksürük ciddi anlamda bir hastalığın habercisi değildir. Bunun yanında gerçekte bebeklerde görülen özellikle kuru öksürük bebeğin boğaz ve göğüs bölgesindeki hava yolarını temizlemek için vücudun Gösterdiği sağlıklı ve anatomik bir tepkidir.

Bebeklerde Öksürük Neden Olur ile ilgili görsel sonucu

Bebeklerde Öksürük Nasıl Geçer?

Bebeklerde Kuru Öksürüğe İyi Gelen Tarifler

Bebeklerde kuru öksürük evde geliştirilen bazı yöntemler yardımı ile kolaylıkla tedavi edilebilmektedir. Bu yöntemler uygulanırken dikkat edilmesi bebeklerde oluşabilecek istenmeyen durumların önüne geçmesine yardımcı olmaktadır.
Kuru Öksürüğü Önlemek İçin Odayı Nemli Tutun

Bebeklerde kuru öksürün nedeni kuru hava olabilir. Odanın nemi gereğinden az ise bu bebeklerin boğazının daha kolay bir şekilde tahriş olabilmesine neden olabilmektedir. Kalorifer peteğinin üzerinde su dolu bir kap konulması odanın kuruluğunun azalmasına büyük katkı sağlayacaktır. Bunun aksi durumlarda bebeğin bulunduğu odanın kuru ya da rutubetli olması bebeğin hastalıklara daha kolay yakalanmasına ve daha sık öksürmesine neden olabilmektedir. Bu yüzden bebeğin bulunduğu ortam ne kuru ne de rutubetli olmalıdır.

Bebeğinize Yüksek Bir Yastık Koyun  
Bebeklerde görülen kuru öksürük bazılarında geceleri artma eğilimi göstermektedir. Bu şekilde bebeklerinin gece daha sık öksürdüğüne tanık olan aileler bebeklerinin yatırırken daha yüksek yastık kullanmaları şiddetle tavsiye edilmektedir.

Bebeklerde Kuru Öksürüğe İyi Gelen Karışımlar

Bebeklerde kuru öksürüğün giderilmesinde şayet bebek 1,5 yaşın üzeri ise ılık suya bal ve limon karıştırılarak verilmesi de bebekte öksürüğün giderilmesinde kullanılan en önemli yöntemlerden biridir.
Bir buçuk yaşından büyük olan bebeklere öksürüğe iyi gelen besinlerden biri bal ve zencefil karışımıdır. Hatta bu karışın kuru öksürüğe en iyi gelen iksirlerdendir. Çocuklara verilen bu karşımda bal olarak çiçek balı yerine çam balı kullanılmaktadır.
Çünkü çocukların çam balını çiçek balına göre daha kolay tükettikleri bilinen bir gerçektir. Zencefil toz zencefil olabileceği gibi yaş zencefilin rendelenmiş hali de olabilir. Bu karışım kuru öksürük olmuş çocuğa akşamları yatmadan önce bir ya da duruma göre iki çay kaşığı yedirilirse bebek geceyi rahat bir şekilde geçirebilmektedir. Zencefilin boğazdaki gıcığı alma özelliği özellikle burada tam işe yaramaktadır.

Bebeklerde Öksürük Neden Olur ile ilgili görsel sonucu

Boğazı Nemli ve Ilık Tutmak
Bebeklerde kuru öksürüğün geçirmek için boğazı nemli ve ılık tutmak çok önemlidir. Bunu çeşitli bitki çayları kullanarak bebeklerde rahatlıkla sağlanabilmektedir. Bebeklerde bu dönemde kullanılan çeşitli bitki çayları ve meyve suları hastalık sonucu kaybolan minerallerin tekrar vücuda kazandırılmasında büyük rol oynamaktadır. Bunun yanında bu içecekler bebeklerin bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı olmaktadır.
Bebeklerde kuru öksürüğün tedavisinde elma çayı kullanımı önemli bir faktördür. Bebeklerin sevdiği bu çayı hazırlamak da kolaydır. Kabuklarının soyulmasından sonra ıhlamur eşliğinde çaydanlığa atılan elma çok kısa sürede hazır hale gelmektedir. Gün içerinde bebeğe verilen bu çay bebeğin kuru öksürükten kurtulmasına büyük katkıda bulunacaktır.
Kuru öksürüğe yakalanan bebek eğer bir buçuk yaşından büyükse boğazı sıcak tutmak adına pekmez- karabiber karışımının kafi derecede bebeğe verilmesi bebeğin rahatlamasına yol açacaktır.
Bir yaşından küçük bebeklere bal verilmesi sakıncalı olabilmektedir. Bunun yerine ayva ve ıhlamur yaprağı kaynatılıp bebeğe verilmesi bebekte var olan kuru öksürüğün giderilmesinde önemli işlevi olacaktır.
Bebeklerde Öksürük Neden Olur,Bebeklerde Öksürük Nasıl Geçer? Bebeklerde Öksürük Neden Olur,Bebeklerde Öksürük Nasıl Geçer? Reviewed by sunwomens on 11:13:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.