TESE ameliyatı nasıl yapılır?

tese ameliyatı nasıl yapılır ile ilgili görsel sonucu

Mikro TESE ameliyatı nedir, TESE ameliyatı nasıl yapılıyor ve TESE ameliyatı nedir gibi sorularınızın yanıtına sagliksiteniz.com’da ulaşabileceğiniz gibi, aynı zamanda tese ameliyatı ne kadar sürer ve tese ameliyatı sonrası hakkında merak ettiklerinizi de öğreneceksiniz.


Tıkanıklığa bağlı olmayan azospermi sorunu yaşayan erkeklerde meni vardır ancak menide hiç sperm bulunmamaktadır. Bu sebeple de bu hastaların baba sahibi olma imkanı yoktur. Sperm kanallarında tıkanıklık olması, sperm üretiminin olmaması ve hormonal bozukluklar menide sperm bulunmasını ciddi oranda etkilemektedir. Bu hastaların dokuda sperm arama işlemi yapılmak üzere mikroskop eşliğinde TESE yöntemi yani Mikro TESE operasyonu uygulanmaktadır. Peki, Mikro TESE nasıl yapılır?
tese ameliyatı nasıl yapılır ile ilgili görsel sonucu
Mikro TESE ameliyatı uygulaması esnasında testisin tek bir kesi ile tamamen açılması sağlanır. daha sonra doku mikroskopla 20 kat büyütülür. Bu işlem esnasında sperm yapımı olan bölgelerin tespit edilir ve söz konusu bölgelerden doku örnekleri alınır. TESE ameliyatı bu şekilde genel anestezi altında uygulanmaktadır.
TESE ameliyatı öncesi hastaların operasyon günü hiçbir şey yememeleri ve içmemeleri tavsiye edilir. Ameliyat uzun sürdüğü için lokal anestezi uygulandığı zaman hastalar uyanık kaldıkları için strese girebiliyor ve bu sebeple genel anestezi öneriliyor. Hasta genel anestezinin etkisinden çıktıktan birkaç sonra taburcu edilir.

TESE ameliyatı nasıl yapılır? TESE ameliyatı nasıl yapılır? Reviewed by sunwomens on 07:55:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.