En İyi Ağrı Kesici Bulundu!



İngiltere’de yapılan araştırmaya göre; ‘pozitif düşünerek’ vücutta hissedilen ağrıları azaltmak mümkün.
Acının neden olduğu negatif düşüncelerle savaşan kişiler yüzde 60 daha az ağrı hissediyor.
Yapılan araştırmaya katılan 21–38 yaş arası 34 kadın ve erkeği iki gruba ayıran uzmanlar, gruplardan birine 5 dakika boyunca Bilişsel Davranış Terapisi (CBT) uygulayarak acının neden olduğu negatif düşüncelerle savaşmayı öğretti.
Daha sonra tüm deneklerin kollarına yanma hissi yaratan termal bantlar yapıştıran araştırmacılar, tüm deneklerden hissettikleri acıyı derecelendirmelerini istedi.
Deney sonucunda “pozitif düşünmeyi” öğrenen deneklerin, bu eğitimi almayanlara kıyasla yüzde 60 oranında daha az acı hissettiği tespit edildi.
Deneyden önce CBT uygulanan deneklerin ciltlerinde termal bantların yapıştırıldığı yerde oluşan hassasiyetin de daha yüzeysel olduğu gözlemlendi. Araştırma Pain isimli akademik dergide yayınlandı.
Yiyeceklerden yararlanarak da ağrılarınızdan kurtulmanız mümkün… İşte o besinler:
ÜZÜM: Siyah üzümde bulunan antosiyonin ve kuersetin ile hem siyah hem beyaz üzümde bulunan “resveratrol” adlı maddelerin ağrı kesici etkileri üzerine yoğun bilimsel çalışmalar mevcut.
ZENCEFİL: Ağrı kesici ve iltihap kurutucu özellikleri olan zencefil hakkında 2010 yılında yapılan bir çalışma, egzersize bağlı kas ağrılarını azalttığını iddia ediyor. Günde 2-3 tatlı kaşığı öneriliyor.
SOYA FASULYESİ: Etkisi “izoflavon” içeriğine bağlı. Günde 40 gram soya proteininin diz kireçlenmesi olanlarda ağrı ve hareket kısıtlılığını azalttığı bildiriliyor. Özellikle erkeklerde çok etkili.
ZERDEÇAL (Hint safranı): Zerdeçala rengini veren “Curcumin” adlı pigment, ağrı kesici ve iltihap kurutucu özelliklere sahip.
KİRAZ VE VİŞNE: Antosiyanin ve biyoflavonoid içeriğiyle ağrı kesici, iltihap kurutucu ve kireçlenme karşıtı etkileri gündemde. Gut tedavisindeki etkinliği çalışılıyor. Mevsiminde günde bir avuç yeterli.
KAHVE: Ağrı eşiğini yükselttiği bildiriliyor. Egzersizden önce bir fincan öneriliyor. Ancak kahvenin yararları kadar zararları da tartışılan bir madde olduğunu unutmayın.
BALIK: Başta somon olmak üzere yağlı balıkların Omega-3 içerikleriyle ağrıları azalttıkları belirtiliyor. Haftada 2-3 kez yemek yeterli.
KOYU YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER: Yüksek antioksidan içeriği ve bazik yapılarıyla etkililer. Yüksek K vitamini içeriği kemikleri güçlü tutuyor.
CEVİZ: Ceviz bol miktarda Omega-3 içeriyor. Çiğ tüketildiğinde ağrı ve iltihabı azaltabiliyor.
ACAİ ÇİLEĞİ: Antioksidan ve Omega-3’den zengin. Kireçlenme ve ağrı üzerine etkileri çalışılıyor.
KETEN TOHUMU: Omega-3 içeriyor. Ağrı kesici ve iltihap kurutucu etkiye sahip.
KEREVİZ: 3 n-butilftalin içeriyor. Artrit, gut ve fibromiyalji ağrısı üzerine etkileri çalışılıyor.


En İyi Ağrı Kesici Bulundu! En İyi Ağrı Kesici Bulundu! Reviewed by sunwomens on 08:15:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.