Ağız Kokusuyla Mücadale Yöntemleri



Çoğu kişinin sorunu olan ağız kokusu, alınacak bazı önlemler ve tedavi yöntemleri sayesinde ortadan kaldırılabilir. Ağız kokusu ile mücadele etmek istiyorsanız, önerilerimize kulak verin.

Kişilerin sosyal hayatını etkileyen, eşleri ile aralarında sorun yaratan ve özgüven eksikliğine de yol açan ağız kokusu, şifalı bitkilerin sayesinde sorun olmaktan çıkıyor. Beslenmenizde yer vereceğiniz bazı besinler ve şifalı bitkiler ağız kokusuyla mücadele etmenizde büyük yarar sağlayacaktır. Ağız kokusundan kurtulmak için yenmesi gerekenler ve yapılacaklar sizlerle.
Kişiye ve çevresindekilere rahatsızlık veren ağız kokusu, burun, ağız, solunum yolu ve midedeki rahatsızlıklar sonucu ortaya çıkabilir. Bunlar da kronik enfeksiyon ya da yerel bozukluklara bağlıdır. Örneğin; çürük dişler, diş eti enfeksiyonları, kronik bademcik iltihabı, kronik bronşit, akciğer hastalıkları, kronik gastrit ve sinüs hastalıkları ağız kokusuna yol açar. Yaygın inancın tersine kabızlık nefes kokması nedeni değildir. Sebepsiz yere ağzı kokanlara antiseptik diş macunları ve gargara öneren uzmanlar, bazı bitkilerin olumlu etkilerini de gözardı etmemek gerektiğini belirtiyor…
İşte mucizevi etki gösteren bu bitki ve karışımlardan bazıları:
Pelin otu:
Bir fincan kaynar suya yarım çay kaşığı pelin otu atılıp soğuduktan sonra süzülerek sabahları gargara yapılır ve tükürülür. Karahindiba: Havanda dövülerek toz haline getirilen bir avuç karahindiba kökü, bir litre suyun içine katılıp kaynatılır. Ardından süzülüp gün içinde aralıklarla toplam 3 çay fincanını geçmeyecek şekilde içilir.
Mayasıl otu:
Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç mayasıl otu katılıp kaynatılmasının ardından gerektiğinde gargara yapılarak kullanılır.
Enginar:
Bir litre suya kıyılmış bir avuç enginar katılıp kaynatılır. Süzülüp gargara yapılır.
Sinir otu:
Bir litre suyun içine inçe kıyılmış birer yemek kaşığı sinir otu yaprağı, meyan kökü ve kazayağı yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek gün içinde aralıklarla yudumlanarak toplam 3 çay fincanı kadar içilir.
Turp:
Bir litre suyun içine birer yemek kaşığı rendelenmiş turp, turunç kabuğu ve bir avuç sümbül katılıp kaynatılır. Süzülerek gargara yapılır.
Badem-bal:
Havanda dövülen badem, bal ile birlikte karıştırılıp aç karnına bir tatlı kaşığı yenir.
Tarhana:
Bir tatlı kaşığı tarhana ağız içinde uzunca bir süre dolaştırılarak yutulur.
Kereviz:
Bir litre suya kereviz yaprağı katılıp kaynatılır. Bir süre dinlendirildikten sonra süzülüp gün içinde gargara yapılarak kullanılır.
Ağız Kokusuyla Mücadale Yöntemleri Ağız Kokusuyla Mücadale Yöntemleri Reviewed by sunwomens on 15:00:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.