Kirli Çorap Tırnak Mantarına Yol Açıyor

Tırnak Mantarı


Sürekli yada sık kullanılan değiştirilmeyen kirli çoraplar, tırnak mantarına ” nail fungus ” yol açmaktadır. Tırnak mantarına yakalanmamak için el ve ayakların sürekli temiz tutulması, temizlikte kullandığımız araç gereç ve maddelerin insan sağlığına uygun kimyasallardan üretilmiş olmaları da önemli bir konudur.
 Yavaş ve kronik seyreden tırnak mantarı en sık rastlanılan tırnak hastalığıdır. Mantar genellikle tırnağın altına girerek burada etkili olmaya başlamaktadır.
Tırnağa hasar veren her şey mantarın içeri girmesini kolaylaştırabilir.  Zedelenme, el ve ayak tırnağına sert bir cisimle vurulması, ayak tırnağına basılması, tırnakların çok dipten kesilmesi, ayak parmaklarını sıkıştıran küçük ucu sivri ayakkabılar, kendi ayak bilek ölçülerimize göre tasarlanmamış ve sağlıksız malzemelerden üretilmiş ayakkabılar, tekil kullanımı gereken giysiler,sağlıksız sentetik malzemelerden üretilmiş çoraplar, hijyenik temizliği yapılmamış, sık kullanılan çoraplar  tırnak mantarına yol açabilir.
Tırnak mantarı bulaşıcıdır.  Enfeksiyona neden olan mantarlar ortak kullanıma açık, ılık ve nemli yerlerde bulunurlar.  Hamamlar, Masaj salonları, soyunma kabinleri, yüzme havuzu, ortak kullanılan duş ve banyolar, bahçe,berberler kuaförlerde, manikür veya pedikür aletleri tırnak mantarı bulaştırabilirler.  Tırnak mantar enfeksiyonu kendiliğinden iyileşmez.

Kirli Çorap Tırnak Mantarına Yol Açıyor Kirli Çorap Tırnak Mantarına Yol Açıyor Reviewed by sunwomens on 01:32:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.