Emziren kadınlarda ilaç kullanımı nasıl olmalı?



Emziren bir anne çok mecbur kalmadığı sürece ilaç kullanmamaya özen göstermelidir. Çünkü annenin, yediği içtiği bütün besinler ve ilaçlar çocuğuna da geçmektedir. Bu yüzden pek çok ilaç önce annenin kan dolaşımına daha sonra da çocuğa geçiyor.
Emziren kadınlarda ilaç kullanımı nasıl olmalı? ile ilgili görsel sonucu

Emziren kadınlarda ilaç kullanımı

Emzirmeye etki etmeyen ilaçlar da bulunur. Bunlar çocuğa zararlı olmasa da süte karışan ilaçlar, bebeğe zarar verebilir. Bazı ilaçlar sütün tadını değiştirebilir ve bu nedenle bebek meme emmeyi reddedebilir. Emzirmeye etkisi bilinmeyen ilaçların bir süre alınmaması en doğru olandır. İlaçları içmeden önce kesinlikle ilaç içinde bulunan bilgileri okumalısınız. Emziren bir anne reçetesiz ilaç kullanmamalı ve doktorun vermediği hiçbir ilacı yutmamalıdır.
Emziren kadınlarda ilaç kullanımı nasıl olmalı? ile ilgili görsel sonucu
Bebeğin bağışıklık sistemi çok fazla gelişmediği için aldığınız zararlı kimyasal maddeler bebeğinizin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Antibiyotik kullanacaksanız alacağınız antibiyotiğin özelliklerine ve yan etkilerine çok dikkat etmelisiniz. Bazı antibiyotiklerin yan etkisi olmamasına rağmen bazıları büyük zararlar verebilir. Örneğin penisilin çok az miktarda süte karışır. Aslında yüksek doz da bile süte karışsa bebeğe etki etmez.
Emziren kadınlarda ilaç kullanımı nasıl olmalı? ile ilgili görsel sonucu
Emziren kadınlarda ilaç kullanımı doktor kontrolünde olmalı ve gerekmedikçe ve zor durumda kalmadıkça ilaç içmemelidir. Soğuk algınlığı gibi geçici ve kolay atlatılabilen ilaçları doğal yollardan geçirmeye çalışmalı en son ihtimal olarak antibiyotik kullanmalıdır. Sürekli kullanmanız gereken ilaçlar varsa doktorunuza danışmalı ve onun tavsiye ettiği dozajlarda ilacı kullanmalısınız.
Emziren kadınlarda ilaç kullanımı nasıl olmalı? Emziren kadınlarda ilaç kullanımı nasıl olmalı? Reviewed by sunwomens on 00:02:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.