Bebek bakımı eşler arasında nasıl paylaşmalı?



Bebek bakımı  onu dünyaya getirmek gibi hem anne hem de babanın birlikte rol almaları gereken bir süreçtir.
Bebek bakımıyla ilgili hangi görevi kimin üstleneceği konusunda genç ve tecrübesiz ebeveynler sıkıntı çekebilir. Bu konuda ilk aylarda annenin baskın olduğu görülür. Çünkü ilk altı ay bebek yalnızca anne sütü ile beslenmelidir. Bu süreçte annesi ile direk tenden tene bir temas kurar. Ancak bu dönem yeni anne için çok zordur çünkü sütünü sağması, bebek için hazır etmesi ve vücudundaki doğum sonrası değişimlerle başa çıkması gerekir. Bu noktada babalara büyük pay düşer. Bu yükü azaltmak içi anneye yardım etmeleri gerekir. Özellikle göğüslerden memeyi sağarken babanın yardımı gerekir çünkü karmaşık bir iştir. Örneğin gece ağlayan bebekle ilgilenmek dönüşümlü olarak yapılabilir.
Bebek bakımı eşler arasında nasıl paylaşmalı? ile ilgili görsel sonucu
Bebeğin altını değiştirmek de aynı şekilde olmalıdır. Bebek normal gıdaları tüketmeye başladığında da hem anne hem de babanın onun beslenme düzeni konusunda fikir birliğine varması ve yeme düzenini detaylıca bilmeleri gerekir. Bebekler, bu yaşlarda henüz bağırsak floraları tam gelişmemiş olduğu içi ishal gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarına yakalanmaya karşı savunmasız olurlar. Anne ve baba birbirlerinden habersiz şekilde düzensiz bir beslenmeye neden olurlarsa bu sıkıntılar artabilir.
Bebek bakımı eşler arasında nasıl paylaşmalı? ile ilgili görsel sonucu
Bebek belli bir ağırlığa ulaştıktan sonra bazı konularda anne yetersiz gelmeye başlar. Örneğin gezintilerde ağırlaşan bebeği taşımak zor olabilir. Aynı şekilde büyüyen bebekleri banyo yaptırmak da zordur bu yüzden bu görevleri babalar üstlenebilir.
Bebek bakımı eşler arasında nasıl paylaşmalı? ile ilgili görsel sonucu
Bebeği park, oyun bahçesi gibi sosyalleşilen ve diğer insanlarla birlikte olunan alanlara götürmek gibi aktivitelerde hem anne hem de babanın yer alması çocuğun psikolojik gelişimi açısından iyi olacaktır. Eğer her iki ebeveyn de aynı anda orada olamazsa da hep aynı ebeveyne bu görev verilmemeli, dönüşümlü olarak yapılmalıdır. Böylece çocuk toplum içine hem annesi hem de babası ile çıkmak konusunda gelişmelidir.
Bebek bakımı eşler arasında nasıl paylaşmalı? Bebek bakımı eşler arasında nasıl paylaşmalı? Reviewed by sunwomens on 23:58:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.