Hangi biberonu tercih etmeliyim?

Hangi biberonu tercih etmeliyim? ile ilgili görsel sonucu

Biberon seçimi bebekleriniz için son derece önemli bir konudur. Çünkü piyasada çok fazla biberon çeşidi bulunmakla birlikte hangilerine güvenileceği konusunda da fikir sahibi olmak gerekiyor.

Cam ve PP (polipropen) biberonlar

Biberonlar yapı olarak cam ve polipropen (pp) olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. Pp biberon grubunda halk arasında plastik olarak tabir edilse de aslında plastik değildir. PP biberon grubunda özellikle Bisphenol A (BPA) olarak adlandırılan etken madde bulunmadığı sürece herhangi bir sıkıntı yoktur. Biberon üreticileri BPA içerikli biberon üretmemektedirler, çünkü bu madde yasaklanmıştır. Aynı şekilde pp biberon içeriğinde pvc gibi farklı maddelerde bulunmamaktadır. Ünlü markaların hiçbirinde bu içerikler olmadığından pp biberon seçimi konusunda markanın çok önemi yoktur.
Hangi biberonu tercih etmeliyim? ile ilgili görsel sonucu

Cam biberonlar da kendi içerisinde ikiye ayrılmaktadırlar.

  • Standart biberonlar : kaynar suya atıldığında yada kaynar mama koyulduğunda çatlamaktadır. Birçok anne bunu bilmediği için biberonu ilk kullanımdan önce kaynattığından dolayı biberon çatlamakta ve bunun bir problem olduğunu düşünmektedir. Oysaki biberon dezenfektanı için kaynatmaya gerek yoktur. 50-60 decerelik bir ısı yeterlidir.
  • Isıya dayanıklı cam biberonlar : kaynar suya dayanıklıdır. İçeriği ile birlikte direkt olarak buzdolabına koyup, buzdolabından alıp kaynar suya koyabilirsiniz. Yapı itibariyle normal camdan farklıdır.
  • Dar ve geniş ağızlı biberonlar ile ilgili görsel sonucu

Dar ve geniş ağızlı biberonlar

Yapı olarak biberonları ayırdığımıza göre şimdi ise dar ve geniş ağızlı olmak üzere iki kategoriye daha ayırabiliriz.
  • Dar ağızlı yani standart biberonlar : hepimizin bildiği standart uzunlukta ve hacimde olan biberonlardır.
  • Geniş ağızlı biberonlar : adından da anlaşılacağı gibi daha geniş gövde ve biberon emziğine sahip biberonlardır. Her iki grubunda birbirinden tek farkı genişliğidir. Hacim olarak her ikisininde 125 ml – 250 ml yada 120 ml – 240 ml hacimlileri vardır.
Bu bölüme kadar biberonları tanıdık az çok aklımızda nasıl bir biberon alacağımız şekillendiyse en önemli konuya gelebiliriz.
Biberon alırken dikkat edilecek en önemli konu biberonun antikolik özelliğinin olmasıdır.
Antikolik biberon nedir? ile ilgili görsel sonucu

Antikolik biberon nedir?

Antikolik biberon; içeriğindeki hava akışı sayesinde bebeklerin beslenme esnasında hava yutmasını engelleyerek, midelerinde gaz, şişkinlik ve kolik denilen mide sancısına engel olan özelliktir.
Bu konuda uluslararası geçerliliği olan ve patentli bir ürün olanları kullanabilirsiniz. Bu markanın en büyük özelliği biberonlarının üretim amacının tamamen bu yönde olması ve doktorların tavsiye ettiği, patentli bir ürün olması. İçeriğindeki hava akış kanalı hem antikolik özelliğini en iyi biçimde sağlamakta hemde besinlerin vitaminlerini korumaktadır.
Birçok ünlü markada antikolik özellikli biberon bulunmaktadır. Bu konuda marka seçimi sizin bütçenize bağlıdır.
Bazı anneler yeni doğan bebekleri için ilk etapta en büyük boy biberonu almaktadırlar. Fakat bu doğru değildir. Bebekler yeni doğduklarında besin ihtiyaçları çok az ve süreklidir. Dolayısıyla büyük boy biberon içerisine koyulan fazla mama soğuduktan sonra kullanılmamalıdır.
Bu yüzden ilk etapta 60 yada 125 ml biberonlar tercih edilerek birkaç ay sonra bebeğin beslenme oranı arttığında biberon ebatını 250ml olarak artırabilirsiniz.
Kulplu ve kulpsuz biberonlar ile ilgili görsel sonucu

Kulplu ve kulpsuz biberonlar

Bazı biberon grupları kulpludur. Bunlar bebeğin biberonu daha rahat tutabilmesi için tasarlanmıştır. Bebeğiniz belli bir büyümeye ulaştığında kendi kendine beslenebilmesi için kulplu biberon tercih edebilirsiniz.

Biberon seçimi konusunda aklınıza takılabilecek bazı sorular

PP biberonlar sağlıklı mıdır?
PP biberon içeriğinde BPA ve pvc gibi maddeler bulunmadığı için herhangi bir sağlık sorunu teşkil etmemektedirler.
Cam biberonmu yoksa PP biberonmu tercih etmeliyim?
Bu tamamen sizin tercihinizle ilgilidir. Fakat bir noktaya değinmekte fayda var. Bebeğiniz yeni doğmuşsa yada kendi kendine beslenemiyorsa cam biberon kullanmak çok doğru değildir. Çünkü düşürüp kırma ihtimali bulunmaktadır. Eğer bebeğiniz kendi kendine beslenebiliyor ve birazda büyümüşse cam biberon tercih edebilirsiniz.
Hangi biberon markasını tercih etmeliyim?
Aslında bu biraz sizin kişisel tercihiniz ve bütçenizle ilgilidir. Fakat genel itibariyle kategorilendirecek olursak;
Hangi biberonu tercih etmeliyim? Hangi biberonu tercih etmeliyim? Reviewed by sunwomens on 23:41:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.