Bebeklere hangi ay hangi besinler verilmeli



Bebeklere hangi ay hangi besinler verilmeli ? Yeni doğan bir bebeğin yada 8-9 aylık bir bebeğin beslenmesi nasıl olmalı? ülkemizde çoğu bebek sahibi kişi aslında bebeklerinin nasıl beslenmesi gerektiğini, hangi aylarda hangi besinlerin verilemesi gerektiğini tam manasıyla bilmemektedir. Bu yüzden bebekler gelişimlerini tam anlamıyla tamamlayamamaktadır.

Bebeklere hangi ay hangi besinler verilmeli ?

Bebeklere hangi ay hangi besinler verilmeli ile ilgili görsel sonucu

Bebeklere İlk 6 ay hangi besin verilmeli?
Uzmanlar ilk 6 ay bebeklere sadece anne sütü verilmesini tavsiye etmektedirler. Çünkü anne sütü içeriği yönünden en kaliteli besindir. Fakat bazı durumlarda, annenin yeterli sütünün olmaması gibi durumlarda doktorların kontrolünde mama takviyesi yapılabilir.Fakat bu kesinlikle doktor gözetiminde ve tavsiyesi ile olmalıdır.
Bebeklere hangi ay hangi besinler verilmeli ile ilgili görsel sonucu
Bebeklere 6. aydan sonra hangi besinler verilmeli?
Elbette anne sütü olmazsa olmazlardandır. Bununla birlikte yoğurt,meyve püresi,pirinç unu gibi diğer besinler de verilebilir.
Bebeklere 7. aydan sonra hangi besinler verilmeli?
İlk tercih yine anne sütünü temel almaktır. Bununla birlikte, Yoğurt , Meyve püresi , Yumurta sarısı , Tavuk ve dana eti,Sebze püresi ve çorbası ile Pekmez verilebilir.
Bebeklere 8. aydan sonra hangi besinler verilmeli?
Bebeklere hangi ay hangi besinler verilmeli ile ilgili görsel sonucu
Anne sütü , Yoğurt,Meyve püresi ve meyve suyu , Pekmez , Kıymalı ve sebzeli ezilmiş ev yemeği ,Yumurta ,Tuzsuz pastorize peynir , Kuru baklagil çorba ve ezmeleri verilebilir.
Bebeklere 9. aydan sonra hangi besinler verilmeli?
Anne sütü 9. aydan sonrasında da verilebilir.Bununla beraber, Yoğurt , Pastorize peynir , Yumurta , Taze meyveler ve meyve suyu , Et , Tarhana çorbası, mercimek çorbası, unlu ve yoğurtlu çorbalar , Ev yemekleri verilebilir.
Bebeklere hangi ay hangi besinler verilmeli Bebeklere hangi ay hangi besinler verilmeli Reviewed by sunwomens on 23:33:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.