Hamilelikte Cinsel İlişki Pozisyonları Resimli

hamilelikte cinsel ilişki pozisyonları resimli ile ilgili görsel sonucu

Hamilelikte Cinsel İlişki Pozisyonları Resimli

Hamilelikte cinsel ilişki anne – baba adaylarının korktuğu durumlardandır. Hamilelikte cinsel ilişki esnasında anne karnındaki bebeğin zarar görmesinden endişe edilir. Hamileliğin sağlıklı ilerlediği durumlarda, rahim kalın bir duvara sahip olduğundan ve bebek son derece korunaklı olduğundan bebeğin zarar görmesi söz konusu değildir. Hamileliğin riskli ilerlediği durumlarda cinsel ilişki için mutlaka doktora danışılmalı. Hamilelikte cinsel ilişki esnasında dikkat edilmesi gereken husus ani hareketlerden ve gebenin karnına baskı uygulayacak pozisyonlardan kaçınmaktır.
Gebelikte düşük riski, erken doğum riski, kanama ve enfeksiyon görüldüğü durumlarda cinsel ilişkiye sınırlandırmalar getirilebilir. Hamilelikte cinsel ilişki  için kanama, akıntı ve enfeksiyon gibi durumlara dikkat edilmeli. Bunlar yoksa ve doktorunuz erken doğum riski görmüyorsa ya da başka nedenlerden dolayı doktorunuz tarafından kısıtlama getirilmediyse cinsel ilişkiye girilebilir.
Gebelikle birlikte hamilelerin orgazmı esnasındaki rahim kasılmaları artmaktadır. Bu durum hamileleri endişelendirmemeli. Anne – baba adaylarının cinsel ilişki öncesinde doktorlarına danışmaları gerekir. Doktorun ilişki için herhangi bir sakınca görmemesi durumunda cinsel ilişkiye girilmelidir. Hamilelikte cinsel ilişki için önemli olan bir diğer nokta prezervatif kullanımıdır. Gebelikte meydana gelebilecek enfeksiyonları önlemek amacıyla prezervatif kullanılmasında yarar var. Hamilelik esnasında kayganlaştırıcı losyon ve kremlerden mutlaka uzak durulmalı. İlişki sırasında veya sonrasında kanama meydana gelirse hemen doktora başvurulmalı. Bütün bunlarla birlikte hamilelikte cinsel ilişki pozisyonları  anne karnındaki bebeğin zarar görmemesi konusunda büyük öneme sahip. Hamilelikte cinsel ilişki pozisyonları resimli olarak yazımızın devamında ele aldık.

Hamilelikte cinsel ilişki pozisyonları hamileliğin ilerleyişi, fizyolojisi ve gebeliği takip eden doktorun önerilerine göre değişebilir. Bununla birlikte hamilelikte cinsel ilişki pozisyonları resimli anlatımı genel olarak aşağıdaki gibi ele alınabilir:

Kadının Üstte Olduğu Pozisyonlar

Gebeler için en rahat ve en uygun pozisyonlardır. Kadının üstte olduğu pozisyonlarda kontrol hamilede olduğundan hamile olan kadınlar kendilerini daha rahat hissederler.
kadının üstte olduğu pozisyonlar
kadının üstte olduğu pozisyonlar
Ayrıca bu pozisyonlar hamilelikle birlikte hareketi ağırlaşan gebelere daha rahat hareket olanağı sağlamaktadır. Kadının üstte olduğu pozisyonlarda hamilenin karın bölgesine herhangi bir basınç uygulanmıyor olması oldukça önemli.

Erkeğin Arkada Olduğu Pozisyonlar

Hamilelikte cinsel ilişki için uygun pozisyonlardır. Erkeğin arkada olduğu pozisyonlar hamile kadının karın bölgesine baskı uygulanmaması sebebiyle gebelikte cinsel ilişki için oldukça uygun pozisyonlardır.
erkeğin arkada olduğu pozisyonlar
erkeğin arkada olduğu pozisyonlar
Hamilelikte cinsel ilişki pozisyonları için hamilenin hareketinin çok kısıtlanmaması önemli. Bu anlamda da erkeğin arkada olduğu pozisyonlar avantaj sağlamakta.

Erkeğin Üstte Olduğu Pozisyonlar

Hamileler için uygun pozisyonlar değildir.Hamile kadının karın bölgesine basınç uygulanmamalıdır. Bu nedenle bu pozisyonlar hamile kadınlar için tavsiye edilmez.
misyoner pozisyonu
misyoner pozisyonu
Hamile kadınlar cinsel ilişkiye erkeğin üstte olduğu pozisyonlarda girerlerse erkek çok dikkatli davranmalı. Vücut ağırlığını hamile kadının üstüne vermemeli.

Yan Yana Pozisyonlar

Yan yana pozisyonlar da hamilelik için uygun hamilelikte cinsel ilişki pozisyonları ndandır. Yine hamile kadının karın bölgesine baskı uygulanmıyor olması ve hamile kadının rahat hareket imkanına sahip olması bu pozisyonu hamileler için uygun pozisyon kılmakta.
yan yana pozisyonlar
yan yana pozisyonlar
Hamilelikte cinsel ilişki pozisyonları resimli anlatımı sonrasında hamilelikte cinsel ilişki ile ilgili diğer merak edilen konuları başlıca aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

Hamilelikte Cinsel İlişki Kaçıncı Aya Kadar

Yardımcı üreme metotlarıyla hamile kalınmamışsa (tüp bebek gibi), düşük riski yoksa, erken doğum riski yoksa, hamilede genital enfeksiyon ve servikal yetmezlik hikayeleri yoksa hamile kendisini iyi hissettiği sürece gebeliğin her ayında cinsel ilişkiye girilebilir. Bu saydığımız durumlar söz konusu olduğunda doktor onayı olmadan cinsel ilişkide bulunulması tavsiye edilmez.

Hamilelikte Cinsel İlişki Bebeğe Zarar Verir Mi

Rahim içindeki gebelik kesesi gerek konumu gerekse kalın yapısıyla bebek açısından son derece korunaklıdır. Sağlıklı devam eden bir hamilelikte cinsel ilişki esnasında bebeğin zarar görmesi söz konusu değildir. Riskli hamileliklerde, erken doğum riski olan durumlarda cinsel ilişki tehlikeli olabilir. Hamileliği takip eden doktorun aksi yöne bir sınırlaması yoksa, kanama ve enfeksiyon söz konusu değilse hamile cinsel ilişkide bulunabilir ve çocuk açısından hiçbir sorun teşkil etmez.

Hamilelikte Cinsel İlişki’nin Sakıncalı Olduğu Durumlar

  • Düşük riskinin olduğu durumlarda hamileliğin ilk 10 -13 haftalık döneminde cinsel ilişkiye sınırlamalar getirilebilir.
  • Anne adayında kanamalar söz konusu ise cinsel ilişkide sınırlamalar olabilir.
  • Erken doğum riski söz konusu ise cinsel ilişki yasaklanabilir.
  • Tüp bebek yöntemi ile hamile kalındıysa hamileliğin ilk 13 haftası cinsel ilişki yasaklanabilir.
  • Çoğul gebeliklerde cinsel ilişkiye kısıtlamalar getirilebilir.
  • Partnerde cinsel yolla bulaşan hastalık ya da eşlerin birinde enfeksiyon varsa cinsel ilişki yasaklanabilir.
  • Gebelik kesesinde erken açılma söz konusu ise doğuma kadar cinsel ilişki yasaklanır.
  • Nedeni bilinmeyen vajina kanamalarında cinsel ilişkiye sınırlamalar getirilebilir.

Hamilelikte Cinsel İlişki Sıklığı

Hamilelikte cinsellik söz konusu olduğunda hamilelikte cinsel ilişki sıklığı  çok sorulan sorulardandır. Haftada 3 – 4 defa cinsel ilişkiye girilmesi mümkündür. Erken doğum riski, düşük riski, enfeksiyon gibi yukarıda saydığımız ve engel teşkil eden durumlar söz konusu değilse haftada 3 – 4 defa cinsel ilişkide bulunmak anne adayı ve bebeğe hiçbir zarar vermez.
Hamilelikte Cinsel İlişki Pozisyonları Resimli Hamilelikte Cinsel İlişki Pozisyonları Resimli Reviewed by sunwomens on 10:07:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.