Vazektomi nasıl yapılır?

İlgili resim

Erkeklere uygulanan bir işlem olan vazektomi, erkeği kısırlaştırma işlemidir. Vazektomi ameliyatı ile erkekte sperm hücrelerinin testislerden depolandıkları bölgelere geçişi kalıcı olarak bozulmuş olur. Vazektomi ameliyatı olanlardan boşalma sonrası gelen sıvının dış görünümünde hiçbir değişiklik söz konusu olmaz. Ancak sıvıda sperm hücresi bulunmaz ve bu sebeple de gebelik riski bulunmaz.
vazektomi nasıl yapılır izle ile ilgili görsel sonucu
Vazektomi uygulamasında sperm kanalları geri dönüşü mümkün olmaan bir hasara uğrar. Bu sebeple de işlem geri alınmaz. Vazektomi yaptıran erkek ömrünün sonuna kadar kısır olarak hayatına devam eder. Orgazm sırasında boşalan sıvı testisler tarafından değil, prostat bezi tarafından üretilir.
İlgili resim
Vazektomi işlemi uygulaması lokal anestezi altında uygulanmaktadır. Güvenli bir işlem olan vazektomi aynı zamanda kolay da bir işlemdir. Testisler erkek vücudu dışında skrotum adı verilen torbaların içinde yer almakta ve uygulama esnasında skrotum derisi üzerinde küçük bir kesi yapılmaktadır. Daha sonra cilt dışına alınır ve bağlanır. Kalan uçlar koter ile yakılarak tahrip edilir. Vazektomi ameliyatı yarım saat sürer, hasta hemen taburcu edilir.
Vazektomi nasıl yapılır? Vazektomi nasıl yapılır? Reviewed by sunwomens on 08:07:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.