Doğum kontrol yöntemleri bant


İstenmeyen ve henüz erken olduğu düşünülen gebeliklerin önüne geçmek için kadınların kullandığı doğum kontrol yöntemlerinden bir tanesi de bant uygulamadır. Doğum kontrol bandı olarak da bilinen bu yöntemin avantajları ve dezavantajları hakkında sizleri bilgilendirdik. Doğum kontrol bandı nasıl kullanılır, faydaları ve zararları nelerdir işte merak edilen soruların yanıtları:
Doğum kontrol yöntemleri bant ile ilgili görsel sonucu
Doğum kontrol bandı vücuda sızan hormonlar ihtiva etmektedir. Üç hafta tekrarlamak üzere, haftada bir defa, aynı gün alçaya, karına, vücuda veya üst kola yapıştırdığınız bu bantlar hamileliğe karşı önlem alır. Kesinlikle memelere yapıştırılmaması tavsiye edilen bu bantların fark etmeden düşmesi durumunda iki gün boyunca gebelikten korumaya devam eder. oktor veya doğum kontrol kliniği tarafından reçete edilir, eczaneden alınabilir.
Gebeliğe karşı yaklaşık olarak % 99 oranında koruma sağlayan doğum kontrol yöntemleri bantları, haftada yalnızca bir kez değiştirilir. Doğum kontrol bantları kilolu olanlara tavsiye edilmez. Kilo fazlalığı bulunan kişilerin gebeliğe karşı bantlar ile tam olarak korunması sağlanmaz. Doğum kontrol haplarına göre, doğum kontrol bantları fiyatları daha yüksektir. Doğum kontrol bandı yan etkileri ise bulantı, göğüs darlığı, baş ağrısı, kan lekeleri ve moralde iniş ve çıkışlar. Cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı korumaz.
Doğum kontrol yöntemleri bant Doğum kontrol yöntemleri bant Reviewed by sunwomens on 08:11:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.