Hamilelikten korunma yöntemleri spiral

hamilelikten korunma yöntemleri spiral ile ilgili görsel sonucu

İstenilen zamanlarda istenilen sayıda çocuk sahibi olmak her çiftin hakkı olduğu için günümüzde bu arzuyu zamanında yerine getirebilmek için çeşitli doğum kontrol yöntemleri bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de kadınların rahmine takılan spiral isimli bir araçtır. Spiral, 2-3 cm boyutunda, T şeklinde bir rahim içi aracı olarak tanımlanır.
hamilelikten korunma yöntemleri spiral ile ilgili görsel sonucu
Tüm doğum kontrol yöntemleri arasında koruma etkeni en yüksek olan spiraldir. Spermlerin yumurta içine gitmesini engelleyerek döllenmenin gerçekleşmesini önler. Döllenme söz konusu olsa bile rahim içi özelliklerini bozarak döllenen yumurtanın yerleşmesini engeller. Doğum kontrol yöntemleri spiral uygulaması kadın hastalıkları ve doğum uzmanları tarafından takılmalıdır.
hamilelikten korunma yöntemleri spiral ile ilgili görsel sonucu
Kadınların adet döneminde takılan spiral,3-10 yıl kadar kullanılabilir. Hormonlu spirallerin ömrü 3 yıl, bakırlı spirallerin ömrü ise 10 yıldır. Spiral çıkartıldıktan sonra diğer doğum kontrol yöntemlerine göre gebelik daha kısa sürede elde edilir. Devlet kuruluşunda ücretsiz olarak takılmakta, sağlık kuruluşlarında küçük bedeller istenmektedir.
Hamilelikten korunma yöntemleri spiral Hamilelikten korunma yöntemleri spiral Reviewed by sunwomens on 08:14:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.