Arsız Yaz Saçı



Ultra seksi saç stilleri, elektriklenmeyi unutun, uzun düz saçlarınıza geri sahip olun, yaz bunun kanıtıdır.

Hava cehennem sıcağı. Nemle daha da dayanılmaz hale geliyor ve saçlarınız tamamen isyanda. Yazın nemli sıcak havası saçlarınızı mahvettiğinde ne yapabilirsiniz? Pantene’in ünlülerin saç tasarımcısı Tippi Shorter’a sorduk ve o da bize sezonun en önemli ipuçlarını verdi. Saçlarınız uzun ya da kısa, dalgalı, kıvırcık ya da düz olsun, iste sıcak ve nemli günlerde bile saçınızı nasıl şekillendireceğinize dair öneriler.



Çok kısa saçlar için, ihtiyacınız olan tek şey doğru ürün. Kıvırcık ve dümdüz kısa saçlarla stilinizi korumak ve saçlarınızın güçsüz ve yapış yapış olmasını önlemek için ihtiyacınız olan tek şey hacim verici jöle. Çok küçük bir parça jöle alın, avuçlarınızda ovalayın ve saç derinizden başlayarak saçlarınıza uçlara kadar yedirin. Tippi “kısa saç jöle sever.” diyor, “çünkü aslında hareket kadar kontrol de ister.”
Orta boy saçlar için, kıvırmayı deneyin. Eğer nemli bir ortamdaysanız, saçlarınıza gerçekten hareket ve hacim verebilirsiniz. Bu yaz gevşek dalgalar çok revaçta ve bu görünümü saçlarınızı nemliyken parmaklarınızla kıvırarak elde edebilirsiniz. Sadece yıkayın ve kurulayın. Saçlarınızı bir santimetrekarelik parçalara ayırıp ürün sürdükten sonra saçlarınızı hepsini doğal yönünde çevirerek şekillendirin. 10 dakika bekleyin. Saçlarınız kuruduktan sonra parmaklarınızla dalgalarınızı tarayabilirsiniz.



Uzun saçlar için, çabucak yapılmış bir at kuyruğu deneyin. Eğer uzun saçlıysanız, bu yazın moda at kuyruklarından birini deneyebilirsiniz. Tippi’nin favorilerinden biri “Tırmık Şahin” modeli; önden Mohikan gibi görünüyor ve arkadan düz bir at kuyruğu ile tamamlanıyor. Sadece her şakağınızdan birer tutam saç alıp firkete ile tutturmanız yeterli, geriye kalanı da hoş bir at kuyruğu yapın. Firketelerle tutturduğunuz saçı daha sonra açıp yukarıya kaldırın, istediğiniz yükseklikte kabartın ve tekrar firketelerle sıkıca tutturun.
Saçlarınız düzse, Jackie O görünümü elde etmek için kalın bir saç bantı kullanın. Doğal düz saçlar için, Tippi bu sezon en çok şık kalın saç bantlarını seviyor ve öneriyor. Saçlarınızı sadece yıkayın ve hacim kazanmak için saçlarınızı başınızı eğerek kurutun ve en az 2 inç kalınlığında bir saç bantı seçin, onu başınızın üzerine yerleştirin ve arkadan ihtiyaç duyarsanız bir firkete ile tutturun. Saçların üzerindeki ekstra yükü kaldırmak için arındırıcı şampuan kullanmak da iyi bir fikir olabilir.



Dalgalı ve kıvırcık saçlar için eski tarz saç tarakları kullanabilirsiniz. Eski tarz tarak tokalar görünümünüze kendine özgü bir hava katacaktır ve yaz içinde çok uygundurlar çünkü takı yerine de kullanılabilirler. Bu tokaları özel saç butiklerinde yada eski tarz kıyafet dükkanlarında bulabilirsiniz. Saçlarınızı dalgalı ve serbest bırakın, bir tarakla süsleyin ve kulaklarınızın arkasında biraz saç bırakın. Çok kıvırcık saçlar için, şampuandan sonra karışmayı önleyici bir ürün kullanabilirsiniz
Arsız Yaz Saçı Arsız Yaz Saçı Reviewed by sunwomens on 23:01:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.