Ayak Tırnağı Mantarı

Ayak Tırnak Mantarı

Ayak Tırnağı Mantarı

Tırnak mantarı rahatsızlığı ülkemizde en sık rastlanan sağlık problemlerinden biridir. Bu kadar yaygın olmasının nedeni toplu yaşam kültürümüzün çok yaygın olması ve toplu mekanlarda gerekli hijyenin sağlanamamasıdır. Hamamlar, havuzlar, gibi toplu yerlerde suyla birlikte yayılan bir hastalıktır tınak mantarı. Gerekli sterilizasyonun sağlanması neredeyse imkansıza yakın olduğu için tırnak mantarı kapma şansınız çok yüksektir. Mantar bulaştıktan sonra uzun süre aynı ayakkabıyı giymek, ayakkabı hijyenini ve temizliğinin ihmal edilmesi, ayakkabının havalandırılmaması, sık sık çorap değiştirilmemesi, ayak temizliği ve hijyenine önem gösterilmemesi ise mantarın tedavisini zorlaştırmaktadır.
Ekseri ayak baş parmağını etkileyen bir sorun olan tırnak mantarı, zamanla diğer parmaklara da geçerek ve giderek yayılma eğlimindedir. Tırnak mantarının en önemli belirtisi, ayak tırnağının sanki ağaç kökü gibi olması ve renginin doğal renginden çok farklı olmasıdır.

Ayak Tırnağı Mantarı Belirtileri

Tırnakta mantar enfeksiyonu varsa bunu çok çabuk anlarsınız, ayak kokusu oranı artar, veya tırnaklarınız temasla ağrımaya başlar, hastalık tırnaklarda sarı, yeşil veya kahverengi renklenme, tırnaklarda pul pul kalkma, tırnak altında normalden fazla kir birikmesi gibi belirtiler gösterir.

Tırnak Mantarından Korunmak İçin Öneriler

  •  Tırnak mantarından korunmanın ilk yolu havuz veya hamam gibi toplu yerlerde bulunuyorsanız çıkışta ayaklarınızı kuruttuktan sonra, çay ağacı yağı, laktik asit, salisilik asit ve kolonya ile hazırlayacağınız çözeltiyi ayaklarınıza ve tırnaklarınıza uygulamaktır.
  • Ayaklarınızı olabildiğince temiz ve kuru tutun.
  • Ayak tırnaklarınızı, parmağın ucunu geçmeyecek şekilde düz olarak kesin.
  • Manikür ve pedikür için sterilize aletler veya en güvenlisi kendi aletlerinizi kullandırın.
  • Ayağınıza uyan, sivri burunlu olmayan rahat ayakkabılar giyin.
  • Havluların kesinlikle kişiye özel olmasına dikkat edin.
  • Ayaklarınız çok fazla terliyor veya nemli kalıyor ise 2-3 satte bir çorap değiştirin

Tırnak Mantarı Önleyici

Tırnak mantarını önlemek için kendinizin hazırlayacağı bir tonik ciddi anlamda sizi kurtaracaktır. Özellikle havuz ve hamam gibi toplu yerlerde bulunuyorsanız bu karışımı kullanmanız oldukça önemlidir.
Malzemeler:
10 ml çay ağacı
10 gr salisilik asit
20 ml saf laktik asit
150 ml kolonya
Malzemelerden kolonyanın içerisine salisilik asiti ilave edin ve çalkalayın salisilik asit eriyecektir. Sonrasında laktik asit ve çay ağacı yağını ilave ediniz. Havuz ve hamam gibi yerlerde buluduktan sonra el ve ayak tırnaklarınıza bu hazırladığınız karışımı sürmeniz yeterlidir.

Tırnak Mantarı Tedavisi

Ayak tırnağınızda mantar oluştuysa sağdan soldan duyduklarınıza, bitkisel tırnak mantarı tedavisi gibi şeylere çok inanmayın. Tırnak mantarı oldukça zorlu bir hastalıktır öyle otla şunla bunla çözülmez. Tırnak mantarında en etkili yöntem tca (trikoloroasetik asit) ugulamasıdır. %40 tca çözeltisini tırnak mantarının olduğu bölgelere sürüp 3 dakika sonra yıkayınız. Bu işlemi 15 günde bir yenilemeniz gerekiyor. %40 tca solüsyonu bir süre sonra mantarın ölmesini ve mantarlı deriyi soyacağı için tırnak mantarı sorununuzu çözecektir.
Tca uyguladıktan sonra bir sonraki tca ugulamasına kadar mantarlı bölgeye süreceğiniz bir merhem tarifi vereceğim bu merhem hem tırnak mantarını öldürücü etki gösterecektir hemde tca nın hızlı iyileşmesini sağlar.

TCA Sonrası Tırnak Bakımı

Malzemeler:
1 tüp %40 çinko oksit içeren pişik kremi
1 tüp madecasool
10 ml e vitamini
10 ml b5 vitamini
10 ml çay ağacı yağı
20 ml saf laktik asit
Bütün malzemeleri ağzını sıkıca kapatabileceğiniz bir kapta iyice karıştırın ve tırnak mantarınızın olduğu bölgeye tca sürdükten sonra 15 gün boyunca sürün. Tırnak mantarı için %40 tca kullanacaksınız. Bu tca ile yapacağınız kimyasal peelig işleminden sonra merhemi sabah akşam kullanın. Toplam olarak 6 seans tca uygulamasından yani 3 ay sonra tırnak mantarından tamamen kurtulmuş olacaksınız. TCA’yı doa kimya sitesinden satın alabilirsiniz.
Ayak Tırnağı Mantarı Ayak Tırnağı Mantarı Reviewed by sunwomens on 03:26:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.