Ses kısıklığı neyin belirtisi?



Son zamanlarda artan bir sıkıntı olan ses kısıklığı nedenleri, ses kısıklığı hangi hastalıkların belirtisi ve ses kısıklığı neden kaynaklanır sagliksiteniz.com’da sizler için bu soruların yanıtlarına yer verdik. Ses kısıklığı şikayetleriniz…

Son zamanlarda artan bir sıkıntı olan ses kısıklığı nedenleri, ses kısıklığı hangi hastalıkların belirtisi ve ses kısıklığı neden kaynaklanır sagliksiteniz.com’da sizler için bu soruların yanıtlarına yer verdik.



Ses kısıklığı şikayetleriniz varsa ve 3 haftadan fazla süredir geçmek bilmiyorsa bu durum karşısında dikkatli olmakta fayda var, çünkü ses kısıklığı baş ve boyun kanserlerinin belirtisi olabilir. Günümüzde her sene 6 bine yakın insanın baş ve boyun kanseri olduğunu açıklayan uzmanlar, bu kanser hastalıklarının en bariz belirtisi ses kısıklığıdır dedi. Ses kısıklığı yanı sıra baş ve boyun kanserlerinin belirtileri arasında ağızda yara, yutkunma zorluğu, boyun bölgesinde şişlik gibi şikayetlerde yer almaktadır.

ses-kisikligi-neyin-belirtisi

Ses kısıklığı kanser belirtisi olabileceği gibi ses tellerinde nodül oluşmasının da belirtisi olabilir. Ayrıca ses kısıklığı nedenleri arasında akciğer hastalıkları, gırtlak iltihabı, psikolojik sebepler, reflü, alerjik hastalıklarda yer alıyor. Ses kısıklığının meydana gelmesinde birçok neden bulunmaktadır. Kesin olarak yaşadığınız ses kısıklığının hangi hastalığın belirtisi olduğunu anlamanız için mutlaka bir uzmana muayene olmalısınız.



Ses kısıklığı neyin belirtisi? Ses kısıklığı neyin belirtisi? Reviewed by sunwomens on 10:08:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.