Tek çocuk nasıl yetiştirilir?



Tek çocuğu olan ailelerin merak ettiği tek çocuk yetiştirme önerileri, tek çocuğu olan anne ve babalar neler yapmalıdır, dikkat edilmesi gerekenler nelerdir kadınlarçiçektir.bloğundan okuyabilirsiniz


Çocuk yetiştirmek büyük bir sorumluluk ister. Bazı aileler tek çocuk tercih ederler. Ancak tek çocuk yetiştirirken bazı hususlara çok dikkat edilmelidir. Çünkü tek çocuk yetiştirirken, çocuğunuzun aşırı sevgiye maruz kalmasına neden olabilir ve şımarık olarak yetişmesini sağlayabilirsiniz. Çocuk anne ve babasından çok fazla ilgi gördüğü zaman, herkesten aynı ilgiyi bekler. Bu durum çocuğun ilerleyen yaşlarında psikolojik bir soruna dönüşebilir. İşte uzmanlarımızdan tek çocuk yetiştirirken dikkat edilmesi gerekenler açıklamaları:
Ailenin tek çocuğunu el üstünde çok yanlış bir davranıştır. Çocuğunuzun üzerine çok düşmemeli, yapabileceği işleri kendisinin yapmasına izin vermelisiniz. Unutmayın ki her şeyin fazlası zarar olduğu gibi, sevgi ve ilginin de fazlası zarardır.
Çocuğunuza karşı ölçülü sevgi ve ilgi ile davranın. Özgür olmasına izin verin ki, bireyleşme sağlasın. Size bağımlı olmadan ihtiyaçlarını karşılayabilmeyi öğrensin. Kendi kendine giyinsin, yemek yesin. Sorunlarıyla yüzleşmesine izin verin ve çözüm aramasına fırsat sunun. Sınırları çizmeyi asla ihmal etmeyin. Sınırların dışına çıkmak istediğinde izin vermeyin.
Sosyalleşmesini sağlamak için oyu gruplarına götürün ve mutlaka anaokuluna yollayın. Kendi yaşıtları ile oynasın, saygılı olmaya ve sabırla beklemeyi bilmesine yardımcı olun. Kesinlikle tek çocuğunuz da olsa, ikinci üçüncü çocuğunuzda, baskı kurmayın. Çocuk olduğunu unutmayın ve ondan çok bir şey beklemeyin. Sürekli sizin beklentilerinizi karşılamak onu çok yorar.
Tek çocuk nasıl yetiştirilir? Tek çocuk nasıl yetiştirilir? Reviewed by sunwomens on 03:23:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

ads 728x90 B
Blogger tarafından desteklenmektedir.