Malzemeler:
4 kg. un
1 su
bardağı yağ
1 tatlı
kaşığı maya
2 kg.
ıspanak veya 1 kg. kıyma
1 çay
kaşığı susam
yeterince
tuz ve su
5 baş kuru
soğan
2 çorba
kaşığı salça
Hazırlanışı:
Ortası
açılan un tuz ve su eklenerek hamur haline getirilir. Mayalanması için 1-2 saat
bekletilir. Mayalanan hamur beş eşit parçaya bölünerek bezi yapılır. Büyükçe bir
tepsinin içi bir çay bardağı yağla iyice yağlanır. Beziler tepsinin çapına göre
açılarak tepsiye yayılır. Soğan ıspanak ve salçadan hazırlanan iç koyularak dört
kat yapılır. Başka bir kapta susam, 1 bardak un ve 1 bardak su karıştırılarak
bulamaç yapılır, hazırlanan bulamaç tepsideki hamurun üzerine sürülür. En üste
bir su bardağı yağ dökülür. Baklava dilimi şeklinde dilimlenen yemek fırında
pişirilir
Ispanaklı veya Etli Kömbe Tarifi
Reviewed by sunwomens
on
06:33:00
Rating:
Hiç yorum yok: